- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Играмо десет минута, па три плачемо“ – Руси се пред финале сетили анегдота из Москве

© AFP 2023Данил Медведев и Андреј Рубљов
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Ривалство Данила Медведева и Андреја Рубљова почело је још у раним јуниорским данима, а сада су стигли и до првог међусобног финала које играју у Дубаију у суботу од 16 часова. Медведев је пред борбу за трофеј објавио фотографију са руским колегом са јуниорског турнира, а приче са њиховим тадашњих мечева се и даље препричавају.
Кроз историју тениса Русија је увек могла да се похвали врхунским шампионима, па је тако и са новом генерацијом стигло још руских талената међу којима су се највише истакла два имена односно Данил Медведев и Андреј Рубљов.
Обојица рођени у Москви, Данил у фебруару 1996. године, Андреј у октобру наредне године одрастали су заједно на тениским теренима и већ у јуниорским данима стекли и ривалство и другарство.
Од момента када су упловили у професионалне тениске воде састали су се шест пута, али ће меч у Дубаију бити њихово прво финале које играју један против другог. После великих победа над Новаком Ђоковићем и Александром Зверевом, Руси су се изборили за то да и трећу узастопну годину трофеј у Емиратима подигне тенисер из њихове земље.
Добио је Дубаи финале које обећава, а колико сусрети двојице руских тенисера могу да буду примамљиви говори и прича из јуниорских дана. Медведев је објавио фотографију на којој су он и Рубљов као дечаци збуњено и исрпљено после меча позирали после турнира.
„Још као деца смо били супер узбуђени да играмо један против другог“, написао је Медведев који је био мало ироничан јер се на фотографији није видело трага од узбуђености.
Због чега је то тако много раније је открио Рубљов.

„Били смо тотално луди у јуниорским данима, сваки поен је трајао десет минута, стално смо пребацивали балоне и када смо губили важне поене почињали смо да вичемо. Динамика је била десет минута поена и три плакања. Наши мечеви су били борбе од трии четири сата, све време смо бацали рекете по земљи. Данил је био само луд, причао је ствари судији на столици, а ја сам се жалио, викао, плакао и јео шљаку“, открио је Рубљов уз осмех јер наравно њихови мечеви више не личе на такве.

Нервоза није искључена у Дубаију јер је улог велики, Рубљов има прилику да одбрани трофеј који је освојио прошле године, док Медведев има шансу да освоји трећу узастопну титулу после Ротердама и Дохе.
Бољу форму показао је свакако Данил који је одигран одличан меч против Новака, док је Рубљов током целог турнира играо са осцилацијама које су биле приметне у сваком мечу.
У шест међусобних дуела Медведев је славио четири пута, али последња два су припала Рубљову. Занимљиво је да се овај руски двојац увек састајао на тврдој подлози односно бетону.
Новак Ђоковић је пре одласка на турнир у Дубаију одржао конференцију за медије у Београду.
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Американци одбили Новака – све је у рукама једног човека
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Ђоковићев одговор на провокацију: „Мој пријатељу...“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Медведев: Новак није био срећан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала