- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци одбили Новака – све је у рукама једног човека

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, који је затражио од америчких власти изузеће због тога што није вакцинисан против вируса корона, добио је негативан одговор из САД поводом учешћа на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.
Како тренутно ствари стоје први рекет света неће моћи да се такмичи на поменутим турнирима, што је на друштвеним мрежама објавио сенатор Флориде Рик Скот, који је обелоданио да је државна безбедност одбила захтев Новака Ђоковића.
Ипак, српски тениски ас који има подршку УС Опена и Тениског савеза САД, и даље није без шанси да заигра на поменутим турнирима, с обзиром на то да може да га „помилује“ председник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден.
У случају да одлучи да Ђоковић као невакцинисани странац може да уђе у земљу, први рекет планете би заузео своје место у Индијан Велсу и Мајамију.
Забрана уласка у земљу невакцинисаним странцима на снази је у Америци до 11. маја, а турнири се играју у марту, што прави проблем Новаку Ђоковићу.
Зато је српски и светски тениски ас недавно поднео молбу, затраживши изузеће, односно да му буде дозвољено да уђе у земљу и да учествује на турнирима.
Чак су и директори турнира у Мајамију и Индијан Велсу, Џејмс Блејк и Томи Хас, подржали Новака, јасно и гласно поручивши да желе да га виде на турнирима у Америци, али за сада се то није показало као довољно за добијање „зеленог светла“.
Новак Ђоковић је елиминисан у полуфиналу турнира у Дубаију, где је поражен од Руса Данила Медведева 2:0 у сетовима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Затражено изузеће због Ђоковића, он најавио шта ће урадити уколико добије – „не“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Медведев: Новак није био срећан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала