- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачки „Рајнметал“ води преговоре с Кијевом о изградњи фабрике тенкова

© Sputnik / Илья ПиталевНемачки тенк "Пантер" из Другог светског рата на изложби Војно-историјског музеја у Кубинки
Немачки тенк Пантер из Другог светског рата на изложби Војно-историјског музеја у Кубинки - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Шеф немачког одбрамбеног концерна „Рајметал“ Армин Папергер изјавио је да се воде преговори са Украјином о изградњи фабрике за производњу тенкова у тој земљи. Како је рекао, преговори обећавају а вредност пројекта је око 200 милиона евра.

„За око 200 милиона евра у Украјини може бити изграђена фабрика ‘Рајнметала’“, рекао је Папергер у интервјуу за „Рајнише пост“.

Према његовим речима, у таквој фабрици годишње би могло да се производи до 400 тенкова „пантер“.
Украјини је, како је рекао, за победу потребно још око 600-800 тенкова и чак и ако би Бундесвер дао Кијеву свих 300 тенкова које има то не би било довољно, а у концерну се ради пуном паром.
Папергер се нада да би одлука могла да буде донета у наредна два месеца.
Подсетимо, немачки канцелар Олаф Шолц је недавно рекао да Берлин наставља да шири своју војну помоћ Кијеву. Као пример, навео је одлуку да се Украјини испоруче борбена возила пешадије „мардер“, главни борбени тенкови „леопард 1“ и „леопард 2“, као и друга техника.
Тренутно украјински војници настављају обуку за рад на „леопарду 2“. Берлин ће послати укупно 18 тенкова овог типа Кијеву. Како је раније саопштено, износ помоћи коју је Немачка пружила или гарантовала Украјини од фебруара 2022. године износи више од 14 милијарди евра. При том се не мисли само на војну помоћ, већ и на хуманитарну и финансијску.
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СВЕТ
Потврђено: Немачка тражила од Швајцарске да јој прода тенкове „леопард 2“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала