- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ујединити напоре за мир: Лукашенко и Си о решавању сукоба у Украјини

© Пресс-служба президента БеларусиВстреча президента Беларуси Александра Лукашенко и председателя КНР Си Цзиньпина
Встреча президента Беларуси Александра Лукашенко и председателя КНР Си Цзиньпина  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко током државне посете Пекингу разговарао је са председником Кине Си Ђинпингом о удруживању напора како би се допринело одржавању мировних преговора за решавање сукоба у Украјини, саопштио је белоруски амбасадор у Кини Јуриј Сењко.
У интервјуу за телевизију „Белорусија 1“ Сењко је потврдио да су председници Белорусије и Кине током недавног састанка у Пекингу разговарали о решавању сукоба у Украјини.

„Лидери су истакли да је неопходно удружити напоре, тежити и даље радити на томе да се утиче на тај сукоб тако да стране пређу на мирне разговоре и тражење решења која су повољна за све, за цео свет“, истакао је дипломата.

Он је подсетио да је Лукашенко раније саопштио да „Белорусија веома пажљиво прати и слуша иницијативе Кине“.

„У интервјуу који је недавно дао лидер Белорусије је рекао да се свима препоручује да чују глас Кине по питању решавања сукоба у Украјини – како учесницима у сукобу, тако и свим земљама које данас још нису у потпуности свесне величине проблема и последица које ће утицати на цео свет“, додао је Сењко.

Председник Белорусије Александар Лукашенко боравио је у државној посети Кини од 28. фебруара до 2. марта. Си и Лукашенко су након званичног састанка усвојили заједничку изјаву о даљем развоју односа свеобухватног стратешког партнерства између Белорусије и Кине у новој ери.
Заставе Белорусије и Кине у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СВЕТ
Лидери Белорусије и Кине усвојили изјаву о развоју стратешког партнерства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала