- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ванредна седница црногорске владе због експлозије бомбе у згради суда

© Уступљено СпутњикуОсновни суд у Подгорици
Основни суд у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да ће ванредна седница владе, након јучерашње експлозије у Основном суду у Подгорици, бити одржана у уторак, истичући да извршна власт чини све што може да очува сигурност институција и грађана. Он је најавио да ће се градити Палата правде, где ће безбедност бити на већем нивоу.
Аџић је рекао да ће бити одржана и седница Већа за националну безбедност. Он је додао да је јасно да је због експлозије било панике међу грађанима, „али не можемо рећи да је безбедност угрожена колективно у Црној Гори“.
„Не дешава се ништа ванредно што указује да има системског плана да се наруши безбедност у Црној Гори“, наводи Аџић.
Истакао је да је у питању безумни злочин појединца, који је скоро немогуће предвидети.
„Али државни органи морају урадити све да безбедност очувају на највишем нивоу“, рекао је Аџић, истичући да нема разлога да због ових догађаја осећа личну одговорност.
Како је рекао, да је у Основном суду у петак била специјална јединица израелске или америчке полиције, исход би био исти. Како је појаснио, особа која је активирала експлозив дошла је да себи одузме живот и активирала је бомбу пре него што је уопште дошла до полицијске контроле.
Он каже да полиција не може да прати сваког 24 сата, као и да не може да чува баш све институције.
„Заиста би нам требало 30-ак хиљада службеника да чувају све објекте. Не осећам одговорност, јер то је урадио појединац, био је то изолован случај. Прије саме контроле полиције, активиран је експлозив. Уз то треба знати да полиција није задужена да чува судске и тужилачке установе. Зашто није урађено ништа за протеклих десетак година да се поправи безбедност, није питање за мене. Ми градимо нове просторије за СДТ и Палату правде, где ће бити повећана безбедност. Предузимамо одређене кораке да зашитимо грађане“, рекао је Аџић за РТЦГ.
Подсетимо, у експлозији бомбе у Основном суду у Подгорици, погинула је једна особа, која је бомбу активирала, а више их је повређено.
Основни суд у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
РЕГИОН
Експлозија бомбе у Основном суду у Подгорици — једна особа погинула, петоро повређено /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала