- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова сарадница указала на лицемерје – када су дела на штету Рускиње, онда казне нема

© AP Photo / Dita AlangkaraМарта Костјук
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Украјинска тенисерка Марта Костјук је остала без икаквих санкција за неспортски потез када је одбила да се рукује са Рускињом Варваром Грачевом, иако је због таквог понашања у другим спортовима казна била и дисквалификација.
Управо је на то указала Катарина Пијетловић, професорка спортског права и чланица саветодавног одбора организације ПТПА, коју је основао Новак Ђоковић.
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Наставља се срамота украјинске тенисерке – победила Рускињу па одбила да јој приђе /видео/
Она је указала на случај када је џудо такмичар из Египта суспендован са Олимпијских игара у Рију 2016. године због неспортског понашања у дуелу са израелским репрезентативцем Ором Сасоном.
Ислам Ел Шехаби је дисквалификован са турнира јер је одбио да се рукује са противником, а Међународни олимпијски комитет је жестоко реаговао.
„МОК је затражио од Олимпијског комитета Египта да се побрине да у будућности сви њихови спортисти добију праву едукацију о олимпијским вредностима пре него што се појаве на Олимпијским играма“, наведено је тада.
Олимпијске вредности, изгледа, више не важе или су суспендоване када је у питању неспортско понашање према руским спортистима, а хистерија иде толико да је чак бивши тенисер Алекс Долгополов оптужио и реномираног новинара Жозеа Моргада.
Моргадо је, наиме, констатовао да је Костјук одбила да се рукује са Грачевом, а Долгополов је одмах „констатовао“ да је Моргадо „симпатизер Русије“, изразивши наду да ће руски и белоруски спортисти и даље бити санкционисани.
Мешање политике и спорта не престаје, а у свему највећу штету трпе – спортисти.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала