- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отказ Лалатовићу за наставак турнеје по Србији – следи селидба с југа на север?

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаНенад Лалатовић
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Ненад Лалатовић није више тренер нишког Радничког, чији је Управни одбор решио превремено да раскине сарадњу са њим због серије лоших резултата. До растанка је дошло у јеку прича да је Лалат наводно договорио сарадњу са екипом Младост ГАТ с којом Раднички игра у понедељак.
Нема краја турнеји Ненада Лалатовића по Србији када је тренерски ангажман у питању. Стручњак који је ову сезону почео као тренер Борца из Бањалуке, али је експресно дошло до растанка, после чега је у септембру 2022. године по други пут у каријери сео на клупу Радничког из Ниша.
Нису уследили жељени резултати што потврђује тек 13. место на табели Суперлиге са само 22 освојена бода. Клуб такође није осетио укус победе на претходне четири утакмице.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
Критиковао је Лалатовић и своје фудбалере да се не залажу довољоно и да би требало да се запитају у ком правцу иду, да би после тога у српским фудбалским круговима почеле да колају приче да је Лалатовић наводно све договорио са екипом из Новог Сада. Али, не са Војводином, чији је тренер био од 2019. до 2021. године, већ са екипом Младост ГАТ.
Управо се у понедељак од 18 часова на стадиону „Карађорђе“ састају Младост и Раднички, тако да постоји теоретска могућност да је челник Нишлија Ивица Тончев предухитрио Лалатовића, не чекајући да он напусти екипу, већ му је уручио отказ.
И многи очекују да ће уследити селидба некадашњег дефанзивца Црвене звезде с југа на север Србије и да ће врло брзо озваничити сарадњу Младост и Лалатовић.
Лалатовић је тренерску каријеру почео такође на северу земље у Срему, после чега је водио Пролетер из Новог Сада.
Уследила је селидба у престоницу, где се обрео на клупи „змајева“ са Вождовца у сезони 2013/14.
Нигде се Лалатовић није дуго задржао, те је после Вождовца водио Напредак из Крушевца, док му је у јуну 2014. године пружена прилика да води Црвену звезду.
Већ следеће године био је на клупи Борца из Чачка, касније Војводине и Чукаричког.
Најдужи стаж имао је у свом другом мандату у Војводини, где је бележио и фантастичне резултате и провео је две године у новосадској „старој дами“.
Стигао је позив Ал Батина из Саудијске Арабије, али се ни тамо није Лалатовић дуго задржао, да би уследио повратак у српски фудбал и договор око преузимања Радничког из Крагујевца.
Кратког даха била је и та сарадња, па је Лалатовић отишао у комшилук и договорио је сарадњу са Борцем из Бања Луке. Нису „клинули" он и фудбалери, било је кратко и турбулентно, али је Лалатовић после тога брзо пронашао ангажман у Суперлиги Србије, договоривши се Ивицом Тончевом да по други пут седне на клупу „мераклија“.
Ни то није потрајало, али се стиче утисак да ће Лалатова турнеја по Србији бити настављена и да ће после југа уследити селидба на север.
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Србин показао поштовање према Русији: „Хоћу да научим руски језик“
Ливерпул - Борнмут, Роберто Фирмино - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Немац је „изгубио компас“ и остаје без још једне битне полуге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала