- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац је „изгубио компас“ и остаје без још једне битне полуге

© Peter ByrneЛиверпул - Борнмут, Роберто Фирмино
Ливерпул - Борнмут, Роберто Фирмино - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Са Острва стиже бомбастична вест и гласи да је Роберто Фирмино саопштио Јиргену Клопу да ће после осам трофејних година напустити Ливерпул. Бразилац је пао у други план, а „хеви метал“, односно фудбал и стил игре који приписују харизматичном Немцу, у потпуности је утихнуо.
Новинар Скај спорта Флоријан Плетенберг лансирао је информацију да је дошао крај једне ере и да ће после Садиа Манеа, „сидро“ са Енфилда подићи и Бразилац Фирмино, који је ове сезоне пао у други план код Јиргена Клопа, јер су доведена силна појачања, која нису ни близу оправдала тај епитет.
Самим тим, искусном нападачу драстично су смањени минути, шансу је обично добијао с клупе за резервне играче, а како је зашао у зреле фудбалске године, жели и даље да игра и да буде међу стартерима.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Марко је показао шта значи бити човек и опростио је: „Појединац не може да укаља толико важан клуб“
Јасно је да је његово време у Ливерпулу прошло и због тога је саопштио Немцу да ће на крају сезоне као слободан играч напустити "редсе".
Тридесетједногодишњи Фирмино је на култни Енфилд роуд стигао још 2015. године из Хофенхајма за 41 милиона евра. Од тада је одиграо чак 352 утакмице, постигавши 107 голова уз 78 асистенција.
Са Мохамедом Салахом и Садио Манеом чинио је убитачан нападачки три и управо су њих тројица били синоним за Клопов „хеви метал“ фудбал. На терену су дисали као један, могли су да се пронађу и „везаних очију“, да играју на један додир, апсолутно све.
Ипак, Мане је због такмичарских амбиција, и новог изазова решио да прошлог лета шокира све на Острв у пређе у Бајерн Минхен. Салах и Фирмино су остали, али је за разлику од Бразилца, Египћанин остао закуцан у стандардних 11, док се Фирмино преселио на клупу.
Ове сезоне одиграо је 17 утакмица у Премијер лиги, у 54 одсто ситуација почињао је као резерва. Са Редсима је освојио титулу Премијер лиге, Лигу шампиона, као и Светско клупско првенство и УЕФА Суперкуп.
Ђорђе Петровић, голман, Њу Ингланд - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Бура на Острву због Србина – Ђорђе „свађа“ енглеске великане
За сада није познато где ће искусни бразилски нападач наставити каријеру, али је јасно да је његова ера на Енфилду завршена. Ситуацију помно прате три италијанска великана - Јувентус, Милан и Интер.
Ливерпул у недељу од 17 часова и 30 минута игра велики дерби против Манчестер јунајтеда, па остаје да се види како ће Јирген Клоп реаговати на вести које му је саопштио Фирмино и да ли ће предност добити новајлије Дарвин Нуњез и Коди Гакпо, који су у последње време уз Салаха стартери када је сам шпиц напада у питању.
Подсетимо, средином прошле године је Јирген Клоп продужио уговор са славним енглеским клубом до 2026. године и очекивало се да ће хеви метал“ наставити да одзвања Енфилдом, али се догодило потпуно супротно.
Уследили су катастрофални резултати, потврда за то је деоба шесте позиције на табели Премијер лиге са Фуламом и само 39 освојених бодова, чак 21 мање од лидера Арсенала.
Црвени су понижени и у осмини финала Лиге шампиона од Реал Мадрида у уводном мечу, где су први пут у историји на свом терену примили чак пет голова (5:2).
► Гости емисије Миљанов корнер били су функционери ОФК Београда Костадин Терзић и Андреј Мркела.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Напустио је Кнежевину, рекао „не“ краљу и постао принц Париза: „Остао сам да пишем историју“
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Екстракласа на голу Србије – Пиксијев нови Орао слеће из Пољске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала