- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још један Србин се сусрео са апсурдом – Душан играо против невакцинисаног Американца

© AFP 2023Душан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Србија је остала без још једног представника у Индијан Велсу јер је Душан Лајовић предао меч у првом колу квалификација против Тениса Сандргена, америчког тенисера, који турнир игра невакцинисан. Док Новак Ђоковић није могао да уђе у САД јер је невакцинисани странац, Американац је могао да путује и потом исто тако без вакцине уђе у земљу.
После вести да Новак неће играти на Индијан Велсу јер није добио изузеће за које је упутио молбу, Србија је остала и без још једног мушког представника јер Душан Лајовић није издржао меч против Тениса Сандргена.
Српски тенисер изгубио је први сет резултатом 6:2, а потом је при вођству за Американца у другом сету 4:1 морао да преда меч. Иако је Сандрген тренутно 224. тенисер света Лајовић је имао прилично тежак задатак, поготово када се узме у обзир да је очигледно повређен.
После појављивања америчког тенисера на терену навијачи Новака Ђоковића подигли су буру јер је Сандрген раније био један од колега који се залагао за улазак српског аса у САД. Американац је такође невакцинисан, али према закону он може да игра у Америци јер је из те земље, што је и сам Тенис коментарисао да је бесмислено.
Јасно је да Новак има подршку Сандргена, али она ни овога пута није помогла као ни подршка директора турнира у Индијан Велсу и Мајамију, Томија Хаса и Џејмса Блејка. Међутим, Американци су још једном показаи колико су правила која ће бити укинута 11. маја бесимслена.
Једна група невакцинисаних може да уђе у САД само зато што је те националне припадности, док друга група невакцинисаних не може јер није из те земље.
Лоше вести о Лајовићевој повреди успела је да замаскира Олга Даниловић која је у првом колу квалификација направила сјајан подвиг и савладала Викторију Голубић, швајцарску тенисерку, резултатом 7:5, 1:6, 6;4. У другом колу квалификација Олга ће играти против Каје Јуван.
Како тренутно стоје ствари, Србија ће на Мастерсу у Индијан Велсу имати тројицу представника односно Миомира Кецмановића, који је слободан у првом колу, Филипа Крајиновића који игра против Мекензија Мекдоналда као и Ласла Ђереа који почиње од дуела против Оскара Отеа.
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Новакова сарадница указала на лицемерје – када су дела на штету Рускиње, онда казне нема
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Наставља се срамота украјинске тенисерке – победила Рускињу па одбила да јој приђе /видео/
Дона Векић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Хрватска има Дону – а Србија и даље пати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала