- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска срамота добила наставак у свлачионици – „Ћутите и слушајте“

© AP Photo / Jon SuperЛиверпул Манчестер
Ливерпул Манчестер - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Манчестер јунајтед доживео је незапамено понижење кроз седам примљених голова од Ливерпула у нечему што је требало да представља дерби енглеског фудбала. Тренер „ђавола“ Ерик тен Хаг натерао је своје фудбалере да после меча седе у свлачионици на култном Енфилду и слушају песму противничких навијача, преносе британски медији.
Није то била једина васпитна мера коју је, иначе, смирени Холанђанин, применио у разговору за својим фудбалерима после историјске бламаже на најгорем могуће месту – Енфилд роуду.
Такође им је поручио да могу да буду срећни што пут Манчестер јунајтеда иду клупским аутобусом, а не са бесним навијачима који су платили карту. Ни ту није крај, већ наредног дана им је заказао тренинг опоравка у Карингтону, што обично није пракса када Јунајтед игра утакмице на гостујућем терену.
Обично следи слободан дан, али овога пута није било попуста јер брука против Ливерпула и пораз од 7:0 остају довека.
Манчестер јунајтед је после Мундијала у Катару одиграо чак 21 утакмицу, највише од свих, па је Тен Хаг за прво полувреме имао разумевања, али се то не односни на преосталих шест голова и страдање у другом полувремену против највећег ривала.
„Прво полувреме било је пристојно, али друго... То нисмо били ми. Нисмо играли као екипа, нити смо се понашали као професионалци. Љут сам, али и изненађен јер сам претходних дана причао да ова екипа има победнички менталитет“, рекао је после меча Тен Хаг, док је према писању британских медија, наредио играчима у свлачионици на Енфилду да буде мир и тишина, те да слушају песму навијача Ливерпула, што им је само практично било још веће понижење од оног које су доживели на самом терену.
Поручио је Холанђанин да најтежи пораз од Ливерпула у историји међусобних двобоја, уједно и најгори пораз Јунајтеда у последњих неколико година, не може да поништи све добро што је урађено откако је преузео екипу, али да је изузетно љут.
„Оно што се догодило не може да поништи све добро што смо урадили. Можете да изгубите утакмицу, али не можете на овакав начин. То није Манчестер јунајтед. ово не сме да се догађа и још ћемо причати о овоме. Видео сам 11 играча који су изгубили главу. Разочаран сам“, рекао је Ерик тен Хаг.
Холанђанин је за крај поручио играчима да ће у случају да се нешто слично понови у будућности бити прекомандовати у Б тим.
Наредну утакмицу Манчестер јунајтед игра у четвртак у осмини финала Лига Европе против Бетис на Олд Трафорду.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Пикси изненадио Србију – списак од 36 Орлова за лет на ЕП
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Незапамћена срамота која остаје довека – Јунајтед примио седам голова на Енфилду
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Видић нуди искуство и контакте, Џајић гарантује да је одговоран човек
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала