- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Отворен Међународни сајам књига у Новом Саду

CC0 / / Књиге
Књиге - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Међународни сајам књига и 27. изложба уметности „Арт експо“ свечано су отворени данас у хали Новосадског сајма, и трајаће до 13. марта.
На овој манифестацији представиће се две стотине излагача из шест земаља, а припремљено је и 140 различитих програма, пренео је Танјуг.
Према речима извршног директора за сајамску делатност Бориса Надлукача, ове године очекује се рекордан број излагача, али и посетилаца.
„Очекује нас низ интересантних програма у хали Мастер, уз представљање писаца, могућност куповине књига по сниженим сајамским ценама, и атрактивним програмима које смо организовали. Верујемо да је то права позивница за све наше посетиоце“, истиче Надлукач.
Он додаје да ће у четвртак и петак, бити организован и Сајам образовања „Путокази“ на ком ће бити представљено око 500 образовних профила, програми за ученике свих узраста и програми на језицима националних мањина.
„Поред Сајма књига и Сајма образовања, очекује нас и изложба која је посвећена двадесетогодишњици награде 'Sava Шумановић' који новосадски сајам додељује и сви аутори који су у том периоду награђени биће представљени у Аули Новосадског сајма“, истакао је Надлукач.
Програми ће до понедељка трајати од 10 до 20 сати, изузев петка и викенда када ће бити продужени до 21 час, а улаз за све посетиоце је бесплатан.
Михајло Пантић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
КУЛТУРА
Књижевнику Михајлу Пантићу награда „Кочићева књига“ за целокупно стваралаштво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала