- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин о санкцијама: У сваком злу има и неко добро

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су потешкоће које Русији покушавају да створе споља и тренутна ситуација са санкцијама само корак ка даљој суверенизацији земље.

„Наравно, у сваком злу има и неко добро. То је ипак снажан корак ка даљој суверенизацији, ка повећању нашег економског и финансијског суверенитета. То је веома важно“, рекао је руски лидер на састанку са шефом „Сбербанке“ Германом Грефом.

Како је оценио, потешкоће и проблеми које покушавају да споља створе Русији у различитим сферама генерално су превазиђени.

„Желео бих да истакнем, и то чиним са задовољством – упркос неким познатим и већим потешкоћама и проблемима који су настали услед познатих догађаја, а које су нам покушавали и покушавају да нам створе у различитим сферама укључујући финансијску, ипак смо захваљујући професионалном деловању наше банкарске заједнице, владиних структура, напорима Централне банке генерално успели то да превазиђемо“, констатовао је Путин.

Након почетка специјалне руске операције Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Како је раније рекао руски председник Владимир Путин политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, а њен основни циљ је погоршање живота милиона људи. Он је додао да Москва мирно пролази кроз тај стални притисак, а иницијатори санкција кажњавају сами себе.
Канадска застава на пола копља у Генералном конзулату Канаде у Њујорку 23. октобра, 2014 - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
РУСИЈА
Захарова о западним санкцијама Русији: Казна је неизбежна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала