Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Цвијановићева тражила долазак Војске Србије у БиХ, Председништво скинуло захтев са дневног реда

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEОбука 72. специјалне бригаде Војске Србије
Обука 72. специјалне бригаде Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Захтев српског члана и председавајуће Председништва БиХ Жељке Цвијановић о одржавању заједничке војне вежбе Оружаних снага БиХ и Војске Србије на територији Босне и Херцеговине скинут је са дневног реда овог највишег државног тела, потврдила је Цвијановићева.
Војна вежба Војске Србије и Оружаних снага БиХ, као и вежба са америчком војском, чекају одобрење Председништва БиХ, надлежног за одбрану, наводи РТРС.
Заменик министра одбране Александар Гогановић рекао је да нема уставних и законских препрека за вежбу са Војском Србије ове године, јер су одржаване и раније и да никада присуство војника Србије у БиХ није злоупотребљено на било који начин.
Цвијановић је у понедељак саопштила да је затражила да се на дневни ред седнице Председништва уврсти и војна вежба Оружаних снага БиХ и Војске Србије, а да се чланови о томе изјасне пре одлуке о сагласности о одржавању вежбе са припадницима војних снага САД.
Цвијановићева је подсетила да је у бившем сазиву Председништва усвојена одлука о одржавању вежбе са Србијом, коју је самоиницијативно отказао министар одбране у Савету министара Сифет Поџић, правдајући потез пандемијом. Она је, између осталог, навела да је препознала да би опет могло доћи до манипулација.
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
РЕГИОН
Жељка Цвијановић: Прво војна вежба са Србијом, па онда са другима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала