- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Узалуд наде Србије – Стефан неће бити Орао

© AP Photo / Jon SuperСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Стефан Бајчетић Макеира (18), млади везиста Ливерпула, донео је одлуку да наступа за селекцију Шпаније, објавили су тамошњи медији. Тиме су угашене све наде да би талентовани фудбалер могао да обуче дрес Србије одакле му је отац Срђан Бајчетић, некадашњи фудбалер Војводине и Црвене звезде.
Момак рођен у Вигу 2004. године наводно је већ саопштио Фудбалском савезу Шпаније да жели да брани боје „Црвене фурије“ у сениорској конкуренцији, иако је на столу имао и понуду репрезентације Србије.
Стефан се захвалио Фудбалском савезу Србије на интересовању које су показали из Београда, али је нашим представницима ставио до знања да не жели да наступа за Орлове у годинама које долазе.
Селектор Шпаније Луис де ла Фуенте већ је обавио разговор са Бајчетићем како би чуо какве су му намере и наишао на позитиван одговор младог фудбалера.
Нови кормилар Шпанаца планирао је да подмлади селекцију па се распитивао око још неких фудбалера који имају мешовите корене, попут Алехандра Гарнача из Манчестер јунајтеда. Распитао се Де ла Фуенте и код легендарног Раула Гонзалеса о Алвару Родригезу и Нику Пазу, младим играчима Реала, али је ту наишао на негативне одговоре.
Родригез хоће и даље да наступа за Уругвај, док Паз и Гарначо остају верни Аргентини.
Случај Бајчетића је нешто другачији, а на коначну одлуку је утицао и његов тренер у Ливерпулу Јирген Клоп. Немац је, према тврдањама шпанских медија, саветовао Стефану да изабере национални тим у коме би могао да засија као топ звезда, а јасно је да су у Шпанији веће шансе за тако нешто него у дресу Србије.
Ипак, Бајчетић ће најпре бити позван у младу репрезентацију код селектора Сантија Деније, коју у марту очекују две пријатељске утакмице са Швајцарском и Француском.
Стефан Бајчетић је раније већ бранио боје млађих категорија Шпаније.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СПОРТ
Хулиган који је напао репрезентативца Србије иде у затвор: „Не сећам се, много сам попио“
Емре Џан и Дани Макели - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СПОРТ
У Београду је „закувао“, а у Лондону је прекипело: „Крив је, нема приче!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала