Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Суд у Приштини одредио једномесечни притвор Србину осумњиченом за наводни ратни злочин

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIПолиција самопроглашене државе Косово , илустрација
Полиција самопроглашене државе Косово , илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Основни суд у Приштини одредио је притвор од месец дана Србину Златку Арсићу који је јуче ухапшен под сумњом да је починио ратни злочин над цивилним становништвом током сукоба на Косову 1999. године, преноси Газета експрес.
„Основни суд у Приштини одредио је меру притвора окривљеном З.А. због основане сумње да је починио кривично дело ратни злочин“, саопштено је из Суда.
Како се додаје, судија за претходни поступак усвојио је као основан захтев Специјалног тужилаштва тзв. Косова за одређивање мере притвора окривљеном и истом је одређена мера притвора у трајању од једног месеца.
„Против те одлуке незадовољне странке имају право жалбе Апелационом суду, преко Основног суда у Приштини“, додаје се у саопштењу Основног суда.
Адвокат Василије Арсић рекао је за „Косово онлајн“ да он још није добио решење Суда, те да не може да потврди ту вест, али да ће уколико му оно буде ускоро достављено поднети жалбу Апелационом суду у року од 24 сата.
„Ако је тако, Суд је без доказа одредио притвор. Све што смо данас изнели на суду је било аргументовано са наше стране, док је тужилачка страна само причала да је Арсић починио ратни злочин без иједног доказа“, рекао је Арсић.
Зорица Арсић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СРБИЈА
Супруга ухапшеног Србина: Оптужбе су лажне, 1999. године није радио у полицији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала