Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Супруга ухапшеног Србина: Оптужбе су лажне, 1999. године није радио у полицији

© Фото : YouTube/Kosovo Online, snimak sa ekranaЗорица Арсић
Зорица Арсић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Зорица Арсић, супруга Златка Арсића кога је синоћ такозвана Косовска полиција на административном прелазу са Србијом ухапсила због наводног ратног злочина, тврди да су оптужбе против њеног супруга лажне, истичући да је он имао добре односе са својим суседима, било да су они Срби или Албанци.
Арсићева је рекла да је њен супруг 1999. године био млад и да није био припадник српске полиције, како се наводи у оптужби.
„Ја тврдим да он 1999. није био српски полицајац, тада је имао 19 или 20 година, после тога је почео да ради у КПС“, рекла је Арсићева за „Косово онлајн“.
Навела је да је њен супруг радио од 2006. године као косовски полицајац, све док није суспендован пре две године. Додала је и да је пре службе у тзв. Косовској безбедносној служби радио као обезбеђење у тзв. Скупштини Косова.
Арсићева је додала и да оптуже које се стављају на терет њеном супругу нису истините и да он никога није малтретирао.
„То је лаж и није тачно да је било кога малтретирао и то могу да питају кога год хоће. Он има лепе односе и са Албанцима и са Србима и увек је лепо са свима сарађивао“, истакла је Арсићева.
Она је казала да је њен супруг након хапшења одведен у Приштину, као и да од синоћ ништа не зна више о њему. Према њеним речима тзв. косовска полиција је извршила и претрес њихове куће.
„Дошли су и ухапсили су га и одвели за Приштину. Нашли су само једну ловачку пушку за коју он има дозволу и свима је познато да је ловац. Окренули су све, чак и комшијска дворишта и ништа осим пушке нису нашли, а ништа осим ње није ни имао“, казала је Арсићева.
Председница Привременог органа Косовска Каменица Тања Аксић оценила је да хапшење Златка Арсића представља застрашивање Срба на Косову и Метохији.
„За сваког Србина у Косовској Каменици у Косовском Поморављу ово представља застрашивање Срба. Господин Арсић има само 45 година. Неких 15 година радио је као полицајац у Косовској полицији. У добрим међуљудским односима је и са својим комшијама Албанцима и са Србима и сматрам да је ово још један вид притиска на Србе који су остали да живе на овим просторима“, казала је Аксићева.
Истакла је да је о Арсићевом случају синоћ обавештена, након чега је одмах обавестила Канцеларију за Косово и Метохију.

„Канцеларија је обезбедила правну помоћ за породицу Арсић. Борићемо се свим демократским средствима да се господин Арсић врати кући својој породици“, рекла је Аксићева.

Отац Златка Арсића, Предраг Арсић, каже да је његовог сина особа која га је пријавила да јој је претио оружјем и узео бокс цигарета, помешала с неким другим.
„Постоји могућност да му је узео неко други, полиције је тад било свуда, али он је оптужио моје дете“, каже Арсић.
Златка Арсића, оца троје деце, из села Ајновце код Косовске Каменице, синоћ је ухапсила косовска полиција јер га Специјално тужилаштво терети да је у полицијској станици у Косовској Каменици у марту 1999. године у својству полицијског службеника претукао и малтретирао оштећеног са иницијалима Б.М, као и да је у сарадњи с другим припадницима српске полиције и паравојних група, наводно учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СРБИЈА
Приштина пресуђује Србима и пре судског процеса: Канцеларија за КиМ о новом хапшењу Србина
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СРБИЈА
Потресно сведочење двојице младића које су пребили припадници РОСУ: Тукли су нас зато што смо Срби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала