- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Забранили су га последњи пут – који је Новаков следећи потез?

© AP Photo / Daniel ColeНовак Ђоковић у Монте Карлу
Новак Ђоковић у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, званично је уклоњен са листе учесника за Мастерс у Индијан Велсу, што значи да неће моћи да игра ни у Мајамију, а то би уједно требало да буде и последња забрана за српског аса. Новак на терен може тек у априлу, а питање је где ће се и да ли ће се припремати за Мастерс у Монте Карлу.
Нисмо се у првој половини прошле године нагледали мечева Новака Ђоковића, а и сада ћемо стати ускраћени да гледамо српског аса на Мастерсима који се играју на бетону.
Новак је поднео молбу, Сједињене Америчке Државе су одбиле и одлучиле да и даље траје забрана за улазак невакцинисаних странаца у земљу. Најбољи тенисер света том одлуком остао је ускраћен за потенцијалних 2.000 бодова које би добио освајањем трофеја у Индијан Велсу и Мајамију, али је остао и без шансе да изађе на терен у марту.
Дакле, супротно својој вољи Новак ће паузирати месец дана, а можда и дуже јер је сада питање где српски ас жели да игра после Дубаија. Први дани априла резервисани су за турнире 250 серије који су далеко од приоритета Новака Ђоковића, али на којима је прошле године играо како не би испао из форме.

Оно што је сигутрно је да Новак у свој распоред неће моћи да стави турнир у Хјустону за који такође важи забрана, а онда остају Маракеш и Ешторил. Једини разлог због ког би Новак могао да се запути у Мароко или Португалију лежи у Мастерсу у Монте Карлу који се игра од деветог априла и који је сигурно „мета“ српском асу.

Новак је раније рекао да ће се после Дубија уколико не добије дозволу за Сједињене Америчке Државе фокусирати на припрему за турнире на шљаци од којих је први важнији Монте Карло.
Колико год ова забрана саботирала српског тенисера, његове колеге и све оне који воле и поштују најбољег тенисера света, са друге стране доноси крај агоније. Новак коначно може да предахне. Када се још један мрачни март буде завршио, Ђоковић више нема препрека на путу.
Сезону на шљаци може да кроји баш онако како је замислио. После Монте Карла очекује се да игра на турниру у Бања Луци који је потенцијално одлична припрема за Мастерс у Мадриду крајем месеца.
После шпанске престонице следи Рим, а онда главна мета односно Ролан Гарос. У међувремену док буде играо на шљаци Новаку ће коначно стићи лепе вести односно укидање мера и информација да може да уђе у Америку.
Српски ас може да рачуна на то да ће играти на УС Опену као и на Мастерсу у Синсинатију, а тенис коначно може да рачуна на то да ће најбољи играти где и када пожели јер је ово последња у низу забрана које се дешавају од почетка прошле године.
► Гост емисије Миљанов корнер био је Драган Јаковљевић.
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Руска рокада и Новакова доминација уз нову претњу поквареног система
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Званично: Новак Ђоковић се повукао пре жреба за Индијан Велс
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала