- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крштеница је открила праву истину и шокирала Немачку – слагали су га да је мали

© AFP 2023 / INA FASSBENDERЈусусфа Мукоко, Немачка
Јусусфа Мукоко, Немачка - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Фудбалски свет бруји о нападачу Борусије Дортмунд Јусуфу Мукоку за ког је доказано да је четири године старији од оног што је писало у документима када је стигао у Немачку. Истрага је окончана, а новинари магазина „Бунт“ објавили су копију његове крштенице у којој пише да је рођен 19. јула 2000. године, а не 20. новембра 2004. што пише у пасошу.
Велики таленат рођен у престоници Камеруна изабрао је 2016. године да игра за репрезентацију Немачке, али је још у млађим категоријама било чудно све око његових година и физичког изгледа.
Изгледао је попут џина и био далеко испред својих вршњака, просто нико није могао да поверује да заиста има онолико година колико тврде његови клубови и папири које поседује.
Као изузетан таленат је 2014. године појачао млађе категорије Сент Паулија, после чега је прешао у Дортмунд.
Доминирао је у сваком смислу и био незаустављив за ривале, али му је то по свему судећи у великој мери омогућило што је био старији.
Ни више, ни мање него четири године.
Документ који је ударна вест у свим немачким и светским медијима везаних за спорт и фудбал, истиче да је рођен 2000. године у Јаундеу у Камеруну, а у крштеници се у односу на пасош разликује и име оца.
Наиме, магазин Бунт који је објавио извод из матичне књиге рођених, додаје да је име њгеговог биолошког оца Усман Мохамад, који је таксиста, док му је мајка Јусуфа Харира.
Е сад, у Немачкој крштеници стоји да му је ота Џозеф Мукоко, али је наводно то име очуха.
Екстраталентовани Африканац је у млађим категоријама, за играче узраста до 15 година, у једној сезони постигао невероватних 90 голова на 56 утакмица. Играма и висином, физичком снагом, доминирао је у односу на конкуренцију.
„Његове године могу само да се нагађају. Реалност је вероватно таква да има бар годину или две више, али засигурно нема 17. Упркос свему томе, Мукоко није ништа крив. Никога није варао, нити је починио било какву превару“, рекао је пре неколико година Тимо Прајс, тренер младог тима Борусије Дортмунд.
У међувремену Мукоко је прекомандован у „А“ тим „Милионера“ и почео је да пише историју, као најмлађи стартер, касније и стрелац, што му је у великој мери подигло тржишну вредност. Ипак, сада ће све то бити поништено и преиначено, с обзиром на то да је јавност информисана о његовим правим годинама. Јусуфа је недавно продужио уговор са познатим немачким клубом до 2026. године.
Подсетимо, Мукоко је као 18-годишњак био један од најмлађих актера Светског првенства у Катару, где је Немачка окончала учешће већ у групној фази, у конкуренцији са Шпанијом, Костариком и Јапаном.
Претходно је носио дрес „панцера“ за селекције узраста до 16, 20, и 21. годину.
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Очекивала се промоција, уследио је „дриблинг“ Лалатовића
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Српска десетка је „васкрсла“ и у леђа јој гледају Меси и Де Брујне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала