- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци се устремили на Јокића, умешао се Словенац: „Умукните више“

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Навијачима Денвера је поприлично мука од полемике око МВП титуле која би трећу сезону узастопно требало да заврши у рукама нашег Николе Јокића, а коју поједини медији оспоравају, посебно у светлу последњег пораза Денвера од Чикага и бледе партије Србина.
Никола је и даље фаворт у трци да трећу годину узастопно освоји ласкаво признање и тако потврди доминацију у „америчкој“ игри, па није више ни изненађење што се многи труде да га омаловаже и спрече га у томе.
Тако је на пример амерички НБЦ у извештају меча Денвер - Чикаго, истакао како је „Никола Вучевић разбио кандидата за трећи МВП трофеј Јокића“.
Ако питате крилног кошаркаша Денвера Влатка Чанчара, медији су ти који морају да престану са непрекидним поређењима и критиком и да пусте момка да ради оно што најбоље зна - да убацује кошеве.

„Сваки интервју је отприлике овакав: Хеј, шта мислиш о МВП титули за Николу Јокића? И све ствари које пишу о њему, дође ми да кажем: Дајте, људи, умукните више. Зашто причамо уопште о овоме, већ два пута је освајао. Желим му да освоји још десет пута, али мислим да ни Никола више не жели да слуша све ово. Мислим да то никада није ни желео“, рекао је Словенац за Денверов подкаст.

Упркос свим аргументима којима се брани или дискредитује Никола Јокић, звезду Денвера не би требало да дотиче шта други мисле, посебно Американци.
Словенац открива и да Јокића занима само једна ствар.
„Никола само хоће да побеђује и као што сам рекао ова прича око МВП титуле само ставља још већи притисак на њега. Као покварена трака, све се понавља изнова“, додао је Чанчар.
Да није у обавези као играч у НБА лиги, вероватно да медији не би ни слушали свакодневно његове одговоре на питања о МВП титули.
Али, не пита се само Никола...
Чаначар је у занимљивом подкасту открио и како мотивише Србина.
„Сећам се, било је полувереме утакмице Денвер - Орландо и ја сам му рекао: Човече, овај Вучевић је баш добар. Само ме је погледао онако испод ока и рекао - Стварно? Смејали смо се обоје, потом је изашао на терен и предводио нас до победе“, испричао је кроз смех Словенац.
Никола Јокић Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Све луђа ситуација око Јокића: Половина Америке га брани – спомињу се и расизам и пелене
Лука Дончић Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Јокић и Дончић су исти – осим у једној ствари: „Лука се љути, Никола се нервира“
Никола Јокић, Никола Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Вучевић надиграо Јокића, Американци опет оспоравају МВП титулу Србину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала