- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Несвесно су Новаку учинили услугу: „Апсолутно савршена ситуација“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, неће играти на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, али Матс Виландер сматра да ће пауза српском асу помоћи да се припреми за Гренд слемове. Чувени шведски тенисер верује да Новак ове године може да освоји сва четири престижна турнира, а да ће му у томе помоћи одмор који има током целог марта.
Због забране уласка невакцинисаних странаца у Сједињене Америчке Државе, Новак Ђоковић није у могућности да игра на предстојећим турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, односно неће играти током марта.
Српски ас није крио да је желео да игра у Америци, међутим Матс Виландер, седмоструки Гренд слем шампион, видео је и добру страну у томе што ће Новак паузирати.
„Не игра, а то му може донети свежину за сезону на шљаци, а посебно на Ролан Гаросу. Мислим да му је ово последња шанса за календарски слем и да ће због тога морати да освоји Ролан Гарос. Заиста осећам да може то да уради. Био сам изненађен што то није успео пре неколико година и поново ћу се изненадити, јер гледајући га како игра на Аустралијан опену, нема повлачења. Не постаје гори на терену, не стари. У ствари, он само постаје бољи. За мене, што мање игра тенис, боље је за њега да осваја главне турнире“, објаснио је Виландер.
Прослављени шведски тенисер истакао је да се први рекет света налази у савршеној ситуацији да освоји сва четири Гренд слема у истој години јер ће у наредном периоду моћи да тренира колико жели и то окружен породицом.
„Мислим да за некога ко има децу и породицу, ово апсолутно савршена ситуација. Имате прилику да тренирате код куцће, тренирате колико желите. Да вечерате са својом породицом, ставите децу у кревет, проведете време са људима који ти највише значе и које волиш“, истакао је Виландер.
Иако током протеклих година Швеђанин није био наклоњен Ђоковићу, овога пута морао је да му ода признање. Виландер верује да Новак у наредном периоду неће имати проблема поготово када је реч о самопоуздању, са чим на другој страни млађи играчи имају проблем.
„Ђоковић је већ број један. Већ је оборио све рекорде када је у питању број један. Па каква је разлика ако освоји још један Индијан Велс или Мајами? Он не мора да се бави проблемом самопоуздања. Већина играча мора на томе да ради. Чини се да Новаку Ђоковићу није потребно много самопоуздања да би се вратио у круг шампиона и поново почео да побеђује“, закључио је Виландер.
Српски тенисер почетком године освојио је Аустралијан опен, а за разлику од претходне године ове сезоне ће моћи да игра на УС Опену јер ће забрана у Сједињеним Америчким Државама бити укинута 11. маја.
Новак ће заиста бити у доброј прилици да освоји календарски Гренд слем, а Ролан Гарос биће најтежи изазов јер ће до тада бити спреман и Рафаел Надал.
Летонска тенисерка Јелена Остапенко током дуела са Ајлом Томљановић на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Апсурдни потез: Гренд слем шампионка кажњена јер је играла са Русима
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Филип потпуно разочарао – с „кромпиром“ иде из Калифорније!
Новак Ђоковић и Томи Хас - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Не могу да прежале недолазак Ђоковића: „Америка – једина земља са ограничењима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала