- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорава НАТО: Испорука авиона Кијеву значиће директно укључивање у сукоб у Украјини

© Фото : Sgt. Antony Lee, U.S. ArmyЛовац Ф-16
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански упозорио је земље НАТО-а да ће испорука борбених авиона Украјини значити директну умешаност тих држава у сукоб у Украјини.

„Много је назнака да Запад не жели да прихвати реалност, они желе ескалацију ситуације, хоће да шаљу све више оружја. Сада је донета одлука о слању тенкова што, наравно, неће изменити ситуацију на бојном пољу. Затим неки говоре о могућности испоруке авиона Кијеву. Не знам у којој мери је то реално“, рекао је Пољански у интервјуу новинару Џексону Хинклу.

Како је додао, авиони ће подразумевати „много ствари, а то може предвиђати директно укључивање земаља НАТО-а по питању техничког одржавања и аеродрома јер у Украјини нема тако много аеродрома који су погодни за то“.
„Замислите да ти авиони полећу у Пољској, улазе у украјински ваздушни простор, а затим се враћају у Пољску на одржавање. Хоће ли у том случају Пољска бити умешана? Мислим – да. То је директно учешће. Дакле, много питања и премало размишљања на Западу“, рекао је Пољански.
По његовим речима, украјински режим би био веома заинтересован за директно укључивање НАТО-а у сукоб „јер је то једина шанса за режим Владимира Зеленског да преживи“.
„Постоји низ политичара у САД, у Европи који говоре 'треба да пошаљемо војску, да треба да ратујемо'. Схватате ли шта значи почетак трећег светског рата јер говоримо о покушају да се победи нуклеарна држава“, констатовао је Пољански.
Амерички сенат - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Специјална операција у Украјини
„Следећи су ловци“: Амерички сенатори траже од Бајдена да испоручи Кијеву ракете дугог домета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала