Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Да признамо Косово? Џаба сте кречили /фото/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАлександар Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке
Александар Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Председник Србије или лидер СНС Александар Вучић поручио је данас да му није јасно о чему ће даље разговарати у вези са питањем Косова и Метохије, кад је Приштина рекла да неће да испуни оно што јој је међународна обавеза - да формира ЗСО.
"Сад се спремамо за те разговоре у понедељак или уторак, после тога идем у Охрид - верујте ми да ми није јасно о чему да разговарамо уопште. Они кажу да су разговори били конструктивни, толико су били конструктивни да једино о чему је требало да разговарају они су рекли да то неће да испуне", рекао је Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке.
Упитао је због чега онда долазе у Београд.
"Да признамо Косово? Џаба сте кречили, нађите нешто паметније са чиме ћете да дођете - да су кренули да испуњавају своје међународне обавеза на које сте и ви ставили свој потпис", поручио је Вучић.
Он је оценио да ће Србија у наредном периоду бити изложена додатним притисцима, наводећи да се сваког дана хапсе и малтретирају Срби зато што приштинско руководство жели сукобе.
"Они желе да Србију увуку у сукоб, да уђе у сукоб са НАТО-ом, да он (Аљбин Курти) глуми некаквог Зеленског, где бих ја био овакав или онакав Путин и то је оно што раде све ово време”, приметио је Вучић.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАлександар Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке
Александар Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Александар Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке
Како каже, нажалост, у томе очигледно имају заштиту и подршку значајног дела међународне заједнице и то се неће променити, јер то је "њихово чедо".
"Сада су имали прилику да кроз тзв. визну либерализацију притисну албанске власти да ураде оно што им је обавеза, да испуне своју деценијску обавезу и, као што видите, то им не пада на памет", истакао је Вучић.
Он је напоменуо да је то знао од почетка и да је зато говорио "само полако" знајући да то иде у том смеру јер, како каже, Приштина не жели да се ствари нормализују већ "сви они желе понижење Србије".
"Оно што ја могу да вам кажем, ма колико се трудили, ја вам обећавам да се то неће догодити. Ни понижење Србије, ни капитулација", нагласио је Вучић.
Додао је и да ће покушати да окриве Србију јер неће да потпише де јуре или де факто независност Косова.
"Курти је и данас потврдио да неће формирати ЗСО, јер није по законима тзв. Косова. Проблем је лицемерје свих који у целом процесу учествују, а ћуте на његове речи. То није обавеза из новог плана већ обавеза која је одавно потписана и није питање модалитета, како ће да изледа. Па ће сад једна НВО да пише статут, а све имамо већ потписано, само је питање имплементације", казао је Вучић.
Он је истакао да ће покушати да окриве Србију, јер неће да потпише де јуре или де факто незаивност Косова.
Вучић је на седници најавио и да ће од сутра, као председник државе, кренути у обилазак Србије.
"Покушаћу овог пута да обиђем до краја године свих 25 округа. Надам се да ћу моћи да одем и на Косово и Метохију", рекао је.
Седница Главног одбора Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СРБИЈА
Вучић: Скупштина СНС 27. маја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала