- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шест кругова пакла за вечите у Европи

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са првог "вечитог" дербија у Евролиги између Црвене звезде и Партизана
Детаљ са првог вечитог дербија у Евролиги између Црвене звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде и Партизана претрпели су поразе у 28. колу Евролиге, чиме су додатно закомпликовали себи живот пред коначни расплет. Шест кругова пакла је пред вечитима и постоји јасна рачуница која води београдске тимове у плеј-оф. С тим да далеко веће шансе за пласман у Топ 8 имају црно-бели, док Звезда нема права на грешку.
Црвена звезда је поново „угашена“ на европској сцени, на њој својствен начин и необјашњив начин.
Од одличног отварања меча у ОАКА Арени у Атини и предност од 16 поена, изабраници Душка Ивановића показали су старе бољке, као у двобоју са Албом, Жалгирисом и Бајерном, те су на крају погнуте главе против ПАО 75:66 напустили паркет.
Сада само чудо може да одведе Звезду до Топ 8 и практично је то мисаона именица за црвено-беле.
„Престали смо да играмо кошарку на пет минута до треће четвртине. Престали смо да играмо одбрану, изгубли смо самопоуздање у нападу. Панатинаикос је играо доста агресивније“, рекао је Ивановић.
На конкретно питање да ли је угашен сан о Топ 8, црногорски стручњак чији је тим у очигледној резултатској кризи, је одговорио:
„Докле год има математичних шанси, борићемо се. Али, ако се будемо борили као овде последњих 15 минута, онда тешко“, подвукао је Душко Ивановић.
Звезда је тренутно на 14. позицији елитног кошаркашко такмичења са учинком од 12 победа и 16 пораза и сама је себе удаљила из трке за разигравање, јер је против Бајерна, Жалгириса и Албе успела да изгуби добијен меч.
С друге стране, Партизан је у далеко бољој ситуацији, упркос поразу у Милану резултатом 76:62.
Катастрофална последња четвртина црно-белих (27:16) коштала их је пораза, чиме је додатно закомпликована судбина славног клуба.
Партизан је тренутно седми тим у Евролиги, с учинком 15-13. Макаби Тел Авив и Жалгирис из Каунаса имају идентичан скор, исти је случај и са Басконијом која је на шестој позицији.
Црно-бели су у претходних мечева забележили три победе, а у наредном колу елитног такмичења очекује их двобој са "рањеним" прваком Европе Ефесом. Турски представник је у последње две утакмице глатко изгубио од Макабија и Црвене звезде, али је био без неколико кључних играча, међу којима су свакако највећа имена Василије Мицић и Шејн Ларкин.
Када су сигурни путници у плеј-оф Евролиге у питању, Олимпијакос, Реал Мадрид, Барселона и Монако су већ обезбедили учешће, док ће преостала четири путника морати добрано да се помуче како би оверили визу за Топ 8.
Фенербахчеу је потребно у преосталих шест утакмица потребна практично једна победа, односно 14 одсто успешности. Макаби Тел Авив и Партизан морају да буду на 50 одсто успешности, што је преточено у тријумфе, бар три утакмице. Идентичан случај је са Жалгирисом и Басконијом.
Црвена звезда нема права на грешку. Свих шест утакмица морају да добије како би могла да се нада пласману у Топ 8. Када су у питању прежаљени, односно тимови без шанси да разигравање, то су Бајерн Минхен, Панатинаикос, Лион и Алба из Берлина.
► Гост нове епизоде емисије „Миљанов корнер“ био је Александар Саша Јанковић, нови селектор фудбалске репрезентације Кине.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Звезда допустила велики преокрет у Атини – све мање наде за плеј-оф Евролиге
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Јокић је поново „урадио домаћи“, али Денверу то први пут није било довољно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала