- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оружје, претње и насиље младе звезде која би „на црту“ Јокићу: „Сам је крив!“

© AP Photo / Brandon DillАмерички кошаркаш Џа Морент
Амерички кошаркаш Џа Морент  - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Полиција државе Колорадо отворила је, али и брзопотезно затворила истрагу због тога што се на друштвеним мрежама појавио видео у ком се види како звезда Мемфис Гризлиса Џа Морент показује пиштољ. Истовремено, нису пронађени ни елементи кривичног дела иако је он оружје носио и на гостовање Денверу.
Морент је неколико дана пре објављивања кобног видеа дошао у жижу јавности јер се спекулисало о отварању истраге у којој се радило о томе да је он у септембру претио пиштољем једном тинејџеру.
Уместо да размишља о поразу од Денвер Нагетса у петак увече, Џа Морент је изашао у ноћни клуб у Глендејлу, месту недалеко од Денвера. Полицијска управа Глендејла истраживала је да ли је Морент прекршио неки закон који се тиче ношења оружја и парадоксално није пронађен ниједан елемент за кривично дело.
Казна ће га, изгледа, ипак стићи јер НБА има намеру да му изрекне оштру казну због таквог понашања, а она би могла да буде одрађена кроз чак 50 утакмица ван терена.
О свему томе говорио је чувени Шекил О' Нил.
„Лош избор, лоша одлука. Морамо да престанемо да стављамо себе у позицију у којој могу да нам одузму оно што смо напорно радили да достигнемо. Увек треба да верујеш у неку вишу силу", почео је Шек.
После кратке паузе је наставио и истакао да за Морента не постоји никакво оправдање.
„Волео сам у одређеним моментима да на неки начин зауставим време и да поставим себи питање 'Шта ће се догодити ако ово урадим'. Џа је сам крив, не заборавите да је он притиснуо дугме на свом телефону и снимао себе. Да није то урадио, нико не би знао да има оружје и сада не би причали о томе. Зашто си у стриптиз клубу полу го, зашто носиш оружје и зашто се снимаш? Понављам, морамо да престанемо себе да стављамо у такву позицију. Видео сам разне снимке, има и оних када спортиста купи родитељима кућу одмах поред своје и то је рецимо лепо и то желимо. Када дођеш до тог нивоа, онда мораш да пазиш шта да причаш, шта да радиш. Разумем га, али у исто време разумем и његове родитеље. Пре него што направиш глупу одлуку и глупо избор размишљај о мајци, оцу, деци“, рекао је Шек.
Прокоментарисао је Шек дубљу проблематику Морентових потеза.
„Да ставим истрагу на страну, крећу питања шта ће да раде велике компаније попут 'Најкија'. Не желиш да клинац изгуби и новац због таквих ствари, имали смо једног који је остао без 30 милиона. Причам о доношењу одлука, није инцидент, да га је рецимо носио око појаса, па опалио метак случајно, десило се. Не, ово је нешто друго. Извадио је пиштољ, махао је около да сви могу да виде. Мора да се избори са оним што следи, има велику подршку око себе. Пријатељи не могу да да му буду они који само говоре 'да'. Ја волим своју екипу, често се расправљамо и свађамо, али ме они пазе, ту су да ми кажу шта не ваља", закључио је Шекил О'Нил.
Подсећања ради, према писању „Вашингтон Поста“ плејмејкер Мемфиса још је и оптужен да је прошлог лета претио шефу обезбеђењу у једном тржном центру у Мемфису, као и да је претукао једног 17-годишњака током партије баскета.
Према информацијама из Америке које се тичу оптужби на рачун кошаркашког суперстара, он је чак 12-13 пута ударио тинејџера на баскету испред куће Џа Морента.
Наводно, звезда Мемфиса је тада у потпуности изгубила контролу и отишла је до куће по пиштољ, после чега је исти уперен у лице поменутог момка. С друге стране, Џа Морант тврди да је иницијатор сукоба и агресор у наведеној ситуацији био тинејџер.
Чини се да једна од највећих америчких НБА звезда тоне све дубље и дубље, нарочито када се узме у обзир да су испливали и детаљи о томе да је он на обојкашкој утакмици своје млађе сестре ушао у вербални сукоб са дететом које је то пријавило, али је пријава одбачена.
Иначе, Морент игра за Мемфис који се са Денвером бори на Западу за прво место, а уједно је и међу 10 кандидата за МВП награду исто као и Јокић.
Детаљ са утакмице Филаделфија – Мемфис - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Амерички суперстар и Јокићев ривал умислио да је гангстер – прети му суспензија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала