- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова одредила „дијагнозу“ Неду Прајсу након његове изјаве о БиХ – подсетила га на Србију

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова „дијагностиковала“ је поремећај личности представнику америчког Стејт департмента Неду Прајсу након његове изјаве о Дејтонском споразуму.
Захарова се осврнула на изјаву Прајса који је рекао да ће Вашингтон наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и „позивати на одговорност оне који теже да поткопају институције БиХ и Дејтонски споразум“. По речима Прајса, кога цитира Захарова, САД „одбацују изјаве председника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је настојао да поткопа положај Уставног суда БиХ и у више наврата претио отцепљењем Републике Српске од БиХ“.
Прајс је подсетио да „члан три Дејтонског устава јасно говори да Република Српска мора у потпуности да спроводи одлуке институција БиХ, укључујући коначне и правно обавезујуће одлуке Уставног суда БиХ“.

„Невероватно. Неде, покушајте да замените 'БиХ' са 'Србија', 'Република Српска' са 'Косово', Дејтонске споразуме са резолуцијом СБ УН 1244 и добићете дијагнозу – подвојена личност. Подсећам, супротно одлуци Савета безбедности УН Вашингтон је 2008. године признао независност Косова чиме је нарушио територијални интегритет и суверенитет мултинационалне Србије“, написала је Захарова на Телеграму.

Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
РЕГИОН
Додик: Има ли већег цинизма, лицемерја и покварености од последњих тврдњи Амбасаде САД у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала