- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Швеђанин верује у Србина: Рафе неће бити годинама, а Новак ће померити границе

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Међу тениским легендама дуго се већ води полемика о томе хоће ли на крају каријере бољим тенисером бити проглашен Новак Ђоковић и Рафаел Надал. На ту тему говорио је и Бјерн Борг који сматра да ће српски ас на крају имати више Гренд слем трофеја.
Бјерн Борг који је власник 11 Гренд слем трофеја у своје време вероватно није ни слутио да ће се појавити тенисер који ће га надмашити. Не само да је то учинио Роџер Федерер, већ и Новак Ђоковић као и Рафаел Надал који имају тачно дупло више од просвлаљене тениске легенде.
Шпанац је ипак стао на тој бројци и питање је када ће се повећати јер је због повреда испао из Топ десет, а Берг сматра да се у сам врх неће ни вратити.
„Мислим да Рафа неће бити у Топ десет годинама, али мислим да је веома срећан. Шта је постигао, а он и даље жели да настави. Можда његово тело није на сто одсто, али он жели да игра“, истакао је Берг
Са друге стране Швеђанин верује да ће Новак наставити да осваја Гренд слемове и да помера границе.
„Мислим да ће Новак освојити једну или две Гренд слем титуле. Ко зна? Не ради то за себе, већ за тенис и новинаре. Невероватно, помера границе. Жели да буде највећи, да осваја још турнира, обори све рекорде. Фантастичан је играч. Када су ти момци укључени у тенис, никада не знате шта ће Рафа урадити, можда одигра још једну годину. Новак ће играти још неколико година“, сматра Борг.
Надал ће следеће недеље први пут после 18 година испасти из Топ десет, међутим Шпанац не крије да полаже велике наде у Ролан Гарос.
Управо ће у граду светлости потенцијално доћи до дуела српског и шпанског аса, после ког би неко од њих двојице могао да подигне 23. Гренд слем трофеј.
Данил Медведев славље - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Рус је открио свој највећи страх: „Не бих имао много шанси“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Шпанац почео да љуља Новаков трон – Карлос је фурија, а Холанђанин је нада српског аса
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Кецмановићев суноврат у Америци – стара швајцарска школа претешка за младог Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала