- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Инцидент на Жабљаку: Нападнути припадници Противтерористичке јединице, повријеђено пет нападача

© AP Photo / Risto BozovicСпецијалци црногорске полиције
Специјалци црногорске полиције - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Мањи број припадника Противтрерористичке јединице (ПТЈ) физички су нападнути у локалу на Жабљаку, саопштено је из Управе полиције Црне Горе. У инциденту је лакше повреде задобило пет нападача који су, како наводе из полиције, били у алкохолисаном стању.
Припадници Противтерористичке јединице тренутно бораве на Жабљаку у оквиру обуке у зимским условима, наводи се у саопштењу Управе полиције. Они су синоћ, како додају, док нијесу били на дужности, боравили у једном угоститељском објекту у том граду и том приликом су физички нападнути.
„Према до сада узетим изјавама од полицијских службеника, инцидент је започео провокацијом и нападом на полицијског службеника од стране групе лица која су била у видно алкохолисаном стању. Током инцидента пет лица из те групе је задобило лакше повреде“, наводи се у саопштењу.
На лице мјеста изашли су припадници Станице полиције Жабљак који су, како су казали из Управе полиције, поступили у оквиру својих овлашћења и прикупили обавјештења од више лица.
Са догађајем је упознат и тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, по чијем налогу се предузимају даље мјере и радње у циљу утврђивања свих чињеница и околности овога догађаја.
„Ради се о изолованом инциденту будући да Противтерористичка јединица дуги низ година у овом периоду борави на Жабљаку гдје изводи обуку у зимским условима, те је познато да има добре односе са локалном заједницом и локалним становништвом, што ће и будуће бити случај“, саопштено је из Управе полиције.
Наводе да ће се у даљем поступку, који ће непристрасно спровести Управа полиције, утврдити евентуална одговорност полицијских службеника у овом инциденту.
Са догађајем је, како су казали, упозната и Унутрашња контрола полиције Министарства унутрашњих послова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала