- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта би фудбалска Европа без Србије

© AP Photo / Gregorio BorgiaСергеј Милинковић-Савић
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Познато је да Србија има доста добрих играча, али сада стижу помало и изненађујући подаци: Србија је девета по броју фудбалера у пет најјачих европских лига гледајући по броју одиграних минута. Бразил је први, Француска друга, а Аргентина трећа.
Бразил је највећи извозник играча за пет најјачих лига у Европи, уједно и свету, потом следи Аргентина, Португалија, Холандија, Шпанија, Белгија, Данска, Србија па Аустрија. Све то гледано по томе колико су минута одиграли играчи из ових земаља, што је конкретнија информација од самог броја играча.
Србија је по броју минута девета, а по самом броју играча 12. на свету.
Француска има највише играча - 120, али они играју мање у просеку него 107 бразилских играча. Србију у Лигама петице представља 37 играча који су до сада у просеку одиграли 33.835 минута.
Овај списак говори да је Србија по броју квалитетних играча у 10 или 12 земаља на свету, али и поред те чињенице резултати изостају.
Често можете чути навијаче наше резепрезентације како кажу да Србија има добре играче који играју добро у највећим клубовима, али када се састану некако увек резултат изостане.Бразил, Француска и Аргентина су на прва три места, а управо су те земље биле највећи фаворити за освајање Светског првенства, а на крају су Француска и Аргентина играли финале, а екипа коју је предводио Лионел Меси домогла се Златне богиње.
Са друге стране, Србија иако може да рачуна на јако добре играче није успела да прође ни групу.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СПОРТ
Узалуд наде Србије – Стефан неће бити Орао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала