- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова хајка на Рускињу – због дреса желе да је елиминишу са Вимблдона

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Анастасија Потапова
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Руска тенисерка Анастасија Потапова пред меч престижног турнира у Индијан Велсу против Американке Џесике Пегуле појавила се у дресу руског фудбалског клуба Спартака и тако изазвала негодовање Запада. Већ су почели позиви за искључење руске тенисерке са листе учесника Вимблдона.
Потапова је други пут у каријери играла мастерс у статусу тенисерке из првих 30 на свету. Сада је Рускиња на 28. позицији на ранг листи. У мечу трећег кола у Индијан Велсу, суочила се са 3. тенисерком света из Сједињених Држава Џесиком Пегулом. Упркос тако великој разлици у статусу, Анастасија се сјајно борила са Американком, али је на крају поражена са- 6:3, 4:6, 7:5.
Ипак, Рускиња је привукла пажњу не само одличном игром на терену.
Пре почетка меча, Потапова се појавила у арени у дресу московског фудбалског клуба Спартак. Већ дуже време Потапова навија за десетоструке шампионе Русије, чак је ишла и на приватну журку за титулу шампиона црвено-белих 2017. године. Рускиња посећује клупске утакмице од 13. године и дружи се са многим играчима Спартака, укључујући и главну звезду тима Квинсија Промеса.
Прича о Спартаку није се допала многима на Западу.
Навијачи су се обрушили на Потапову на друштвеним мрежама и из неког разлога у томе видели и додали политички призвук. Шта је то, нико није објаснио. Лудило се проширило и на новинаре, који су већ тражили да се Потапова скине са списка учесника Вимблдона. Иако руски тенисери тамо још нису ни званично дозвољени.
Очигледно, желе да трче испред руде.
„Појавио се први случај који треба узети у обзир, узимајући у обзир пријем Руса на Вимблдон. Да ли је то већ разлог за искључење Потапова или није?“ пита пољски репортер Адам Ромер.
Видећемо да ли ће се хајка наставити и проширити на ВТА.
Погледајте емисију Спутњик спорта на тему „Зашто се повукао Немања Видић“
Данил Медведев славље - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Рус је открио свој највећи страх: „Не бих имао много шанси“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала