- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Штитећи свој банкарски систем САД ће изазвати још више проблема у свету

© AP Photo / Jeff ChiuУлаз у банку "Силицијумска долина" у Санта Клари у Калифорнији
Улаз у банку Силицијумска долина у Санта Клари у Калифорнији - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Вашингтон ће изазвати још више проблема у свету покушавајући да одржи свој банкарски систем, сматра портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Зашто чекати до вечери. Свако дете може бојицама и папиром да објасни како ће америчке власти ‘одржавати стабилност банкарског система’. Штампаће још више долара без покрића, што ће изазвати још више проблема у свету“, написала је Захарова на свом Телеграму.

Претходно је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да ће се у понедељак ујутро по локалном времену обратити у вези са заштитом америчког банкарског система.
Раније су америчка министарка финансија Џенет Јелен, председник Федералних резерви Џером Пауел и председник Федералне корпорације за осигурање депозица Мартин Грунберг издали заједничку изјаву у којој су објавили одлуку Федералних резерви да банкама стави на располагање додатна средства како би им помогла да обезбеде неопходна средства за задовољење потреба својих штедиша.
Осим тога, америчке власти ће од 13. марта свим штедишама банкротиране америчке банке „Силицијумска долина“ (СВБ) омогућити приступ њиховој штедњи. Биће заштићени и клијенти њујоршке „Сигначер банке“, која је затворена у недељу.
Амерички долари  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СВЕТ
Америка на прагу кризе банкарског система
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала