- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбоља тенисерка света „ударила“ на Рускињу – без колегијалности

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Анастасија Потапова
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Најбоља тенисерка света, Пољакиња Ига Швјонтек, рекла је да је комуницирала са представницима Женске тениске асоцијације (ВТА) о доласку Рускиње Анастасије Потапове на терен у мајици Спартака на турниру у Индијан Велсу (САД).
Потапова је у недељу дошла на меч трећег кола ВТА 1000 турнира у Индијан Велсу против Американке Џесике Пегуле у дресу Спартака из Москве, што је изазвало негодовање појединих навијача на друштвеним мрежама.
„Била сам изненађена, мислила сам да ће Потапова схватити да не показује своја опредељења у оваквим тренуцима. Нисам знала шта ће ВТА урадити и какве ће бити последице таквог понашања. Разговарала сам са представницима ВТА и била сам уверена уверавањем да ће оваквих инцидената бити мање. Објасниће играчицама да је ових дана немогуће промовисати руске тимове. С друге стране, мислим да је такво упозорење требало да буде много раније“, каже Швјонтек.
Раније је 21-годишња навијачица Спартака Потапова већ показивала црвено-беле симболе на турниру у Дубаију, што је такође изазвало помешане реакције међу љубитељима тениса. Неки од њих су на друштвеним мрежама захтевали да се Потапова новчано или дисквалификује за ову акцију.
Сада су неки новинари, такође из Пољске, затражили да се Потаповој не дозволи да игра на Вимблдону.
Руским и белоруским тенисерима је дозвољено да учествују на турнирима Асоцијације тениских професионалаца (АТП) и Женске тениске асоцијације (ВТА) у неутралном статусу у свим земљама осим у Великој Британији.
Видећемо да ли ће се то променити...
Лесија Цуренко - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Невероватан изговор за предају меча – Украјинка добила „напад панике“ због Белорускиње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала