- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватан изговор за предају меча – Украјинка добила „напад панике“ због Белорускиње

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONЛесија Цуренко
Лесија Цуренко - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Из дана у дан стижу невероватне информације о понашању украјинских тенисерки, а чини се да је границу прешла Лесија Цуренко, која је тврдила да је добила „напад панике“ јер је морала да игра против Белорускиње Арине Сабаленке.
Цуренко је предала меч трећег кола Индијан Велса у ком је била аутсајдер као 95. тенисерка света, против тренутно друге тенисерка на ВТА листи и сасвим сигурно је да не би имала велике шансе против освајачице претходног Аустралијан опена, али је ипак нашла разлог за повлачење – посве невероватан.
Цуренко је као званични разлог за одустајање навела „напад панике“, а истовремено је изнела салву оптужби на рачун директора ВТА Стива Сајмона.
„Рекао ми је да је против рата, али ако га подржавају играчи из Русије и Белорусије, онда је то само њихово мишљење и не треба да ме узнемирава“, навела је Цуренко.
Подсетимо, недавно је Марта Костјук, такође украјинска тенисерка, одбила да се поздрави са руском тенисерком Варваром Грачовом после завршеног дуела, што је прекршај за који су спортисти били дисквалификовани и са Олимпијских игара.
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Новакова сарадница указала на лицемерје – када су дела на штету Рускиње, онда казне нема


► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала