- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан ударио у Звездину најслабију тачку

© Sputnik / Лола ЂорђевићВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Највећи проблем Црвене звезде у последње време је друго полувреме, посебно последња четвртина у којој екипа Душка Ивановића има, сада већ, хроничне потешкоће. Видело се то и у дербију у ком је Партизан са 29:15 решио четврту четвртину, самим тим и меч.
Највећи проблем Звезде постао је мета Партизана. Црно-бели су вребали шансу и уловили је.

Не рачунајући утакмицу против Анадолу Ефеса, Црвена звезда је имала следеће резултате у последњим четвртинама у последње време: против Панатинаикоса 11:23, Цибоне 14:24, Бајерна 24:35, Албе 11:27, Макабија 20:31, Игокее 23:30, а против Партизана 15:29.

Обично пад Црвене звезде крене током треће деонице, а у последњем дербију тај део игре Партизан је добио са 29:18.
Довољно је рећи да је Партизан на старту последње четвртине направио разлику 11-0.
Није баш увек тако било, заправо је Црвена звезда од момента када је екипу преузео Душко Ивановић добијала редовно неизвесне завршнице, али је одједном све кренуло наопако по црвено-беле.
Црвено-бели сада имају само теоретске шансе за плеј-оф Евролиге, а сада су препустили црно-белима пол-позицију за прво место у лигашком делу Јадранске лиге.
Због чега Црвена звезда оволико драстично и очигледно пада у последњој четвртини остаје енигма, може да буде и да је до физичке спреме, мада пре делује да су неки други, кошаркашки разлози, у питању.
„Два различита полувремена, у првом без енергије, без памети. Информације које сам давао играчима некако нису допирале до њих. Рекао сам и пре утакмице да се игра 40 минута и да ће бити потребно да одржимо концентрацију свих 40 минута.На полувремену сам покушао на миран начин да објасним играчима које су грешке, али да и они кажу своје мишљење и шта треба да се промени. Неколико њих је изашло и сложили смо се за неке ствари“, рекао је Жељко Обрадовић и кроз изјаву наговестио да се његов тим није предавао иако је на полувремену губио 14 разлике, а пре тога и 20 разлике.
Сигурно су и међу црно-белима били свесни лоше статистике Црвене звезде у завршници мечева у последње време.
„Играли смо у већем делу утакмице врло добро, у другом полувремену смо имали проблема са из лоптама, грешке у одбрани и проблеме у нападу. У нападу смо у другом полувремену морали да играмо боље. Имали смо нека решења, промашили два три отворена шута, што код Партизана није био случај“, открио је Душко Ивановић, а док је после утакмице против Панатинаикоса истакао да је једноставно његов тим престао да игра кошарку.
Сезона улази у фото-финиш, а по Црвену звезду би било најбоље да за разлику од лоших финиша утакмица, добро финишира сезону.
Партизан са друге стране зна да може да преокрене и када губи са 20 разлике од Звезде.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Звезди мало и 20 разлике – Партизанов преокрет за памћење и велики корак ка првом месту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала