- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Почео са радом сервисни центар са јединственим бројем за све службе у Београду

Пратите нас
Београд је добио нови јединствени број за све градске службе — 11011 — који ће радити 24 сата дневно током целе године.
У новом сервисном центру обједињене су информативне службе: Комуналне милиције и инспекције, „Инфостан технологија“, „Градског стамбеног“, „Паркинг сервиса“, „Јавног осветљења“, јавног превоза, „Београдског водовода и канализације“, „Београдских електрана“, „Градске чистоће“, „Зеленила – Београд“, „Београд-пута“.
Градоначелник Београда Александар Шапић је, приликом обиласка сервисног центра, најавио да ће се у систем укључити још неке градске службе које до сада нису имале контакт центре, као што су „Београдске пијаце” или „Ветерина Београд”. Намера је да се до краја године имплементирају све установе у граду, међу којима су и установе културе и спортски центри.
„Ово је револуција у комуникацији са Београђанима, пре свега револуција у подизању приправности свих градских служби“, истакао је Шапић.
Градоначелник Београда је рекао да ће постојати јасна правила како ће грађани да пријављују проблем који имају.
„Рок за добијање одговора на питање које сте поставили биће 72 сата, али не и за решење, јер постоје ствари које не могу да се реше за тако кратак рок“, казао је Шапић.
Према његовим речима, Београђани више не морају да размишљају о томе ко је за шта надлежан, чак ће добити информацију ко је надлежан уколико то није Град.
„Новитет је то што су овакве службе до сада званично радиле до 16 сати, а овај сервис ће бити отворен 24 сата сваког дана у години. Жеља нам је да будемо експедитивни и тачни, али ћемо бити ригорозни за оне који из било којих разлога желе да нас ометају“, навео је Шапић, пренео је Беоинфо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала