- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Амерички дрон у Црном мору - провокација

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-27
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
САД изразиле су протест због поступака руске стране у ситуацији са дроном, саопштио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов након састанка са помоћником државног секретара САД Карен Донфрид.
Амбасадор је назвао провокацијом појаву америчког дрона у Црном мору.

„Амерички авиони и бродови немају шта да раде у близини граница Русије. Можете ли да замислите да се такав такав авион, дрон одједном појави недалеко од Њујорка или Сан Француска? Можете ли да замислите каква би била реакција америчких медија и Пентагона по питању таквог дрона?“, упитао је Антонов.

Русија не жели конфронтацију са САД, истакао је дипломата, додавши да руска војска није применила оружје против дрона.
„Желим да истакнем да су руски пилоти поступили веома професионално, није било контакта, није било употребе оружја од стране наших ловаца“, рекао је Антонов.
По његовим речима, састанак је био конструктиван, на њему се није постављало питање могућих „последица“ ваздушног инцидента по Москву.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је амерички дрон MQ-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје.
Министарство одбране Русије саопштило је да је ујутру 14. марта амерички дрон МК-9 са искљученим транспондерима летео ка руској граници, руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду.
MQ-1 предатор - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
РУСИЈА
Руска војска: Амерички дрон сам пао у Црно море
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала