- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Спутњик предао помоћ сиријском становништву погођеном земљотресом /фото/

© Sputnik / СпутњикРуски војници истоварују помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ
Руски војници истоварују помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Хуманитарна помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација Елизабете Глинке „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ погођен земљотресом, предата је становништву те земље.
Представник фондације Владимир Хавшабо током ове недеље у пратњи запослених из агенције Спутњик путује Сиријом и дели хуманитарну помоћ, која је прикупљена у Москви. Прехрамбени производи, храна за бебе, одећа и обућа, средства за хигијену, вреће за спавање, ћебад, батерије, свеће – све то стиже директно у руке најугроженијих.
Прво место у које је допремљена помоћ је село Стамо, предграђе Џебле, које је највише страдало у провинцији Латакија. У њему практично није остала ниједна кућа која није оштећена у земљотресу.
Хуманитарни конвој данас креће за Алепо како би сиријском Црвеном полумесецу предао опрему за рашчишћавање рушевина.
© Sputnik / СпутњикРуска војска дели помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ
Руска војска дели помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Руска војска дели помоћ коју су Спутњик и добротворна фондација „Доктор Лиза“ прикупили за сиријски народ
Спутњик је уз подршку добротворне фондације „Доктор Лиза“ прикупио око 25 тона хуманитарне помоћи за Сиријце погођене земљотресом. Уз подршку руских војника, помоћ је достављена у Сирију и пребацује се до угрожених региона.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је наложио руским војницима у Сирији да учествују у елиминисању последица земљотреса који је почетком фебруара погодио Сирију и да пруже помоћ жртвама земљотреса.
На авиобази Хмејмим је формирана мобилна група војних лекара. Према подацима Министарства одбране Русије, направљени су пријемни пунктови за донацију крви и заједнички оперативни штаб за координацију акција за помоћ жртвама.
Руска хуманитарна помоћ стигла у Сирију - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
РУСИЈА
Спутњик у Москви прикупио тону хуманитарне помоћи за Сирију – руска војска је испоручила
Преживели после земљотреса у Сирији, у прихватилишту у Латакији - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Приче преживелих: Житељи Латакије деле своја сећања на земљотрес /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала