- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Швајцарац „очитао“ лекцију Новаковом ђаку – Данац се побунио: „Сада немаш ништа да ми кажеш?“

© AP Photo / Mark J. TerrillСтанислас Вавринка
Станислас Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Стан Вавринка последњу титулу освојио је 2017. године, а од тада делује да славни Швајцарац не може да се врати у стару форму. Међутим, када се можда најмање очекивало Вавринка се упутио у Индијан Велс и пласирао се у осмину финала победом над Холгером Рунеом резултатом 6:2, 6:7, 7:5.
После два сата и 40 минута велике борбе 37-годишњи Стан Вавринка савладао је младог данског тенисера Холгера Рунеа и тиме му се осветио за пораз на Мастерсу у Паризу прошле године.
Тај меч првог кола у граду светлости остао је упамћен по опасци коју је Вавринка упутио младом колеги. Швајцарац је хтео Рунеу, који се у много чему угледа на Новака Ђоковића, да стави до знања да је сада професионалац и да мора да сазри.
„Престани да се понашаш као беба“, рекао је Швајацарац тада Данцу, а млади Руне је добро запамтио његове речи, па му се обратио на мрежи у Индијан Велсу.
Немаш сада ништа да ми кажеш?“, упитао је Руне.
Шта желиш да ти кажем?“, био је збуњен Вавринка.
„Кисели“ осмех младог Данца одао га је да му је пораз тешко пао. Он није могао готово ништа да уради против далеко искуснијег Стана који је био решен да се освети.
Вавринка је први сет освојио експресно уз три направљена брејка, док је Руне једном успео да му одузме сервис. У другом сету обојица су пропустили низ брејк лопти, да би на крају одлучио тај-брејк који је припао Данцу.
Преломни тренутак догодио се у једанаестом гему трећег сета када је троструки гренд слем шампион искористио брејк лопту и потом освојио гем на свој сервис који му је донео победу.
За четвртфинале Вавринка ће се борити против италијанског тенисера Јаника Синера, који ће морати да има на уму да Стан игра као у својим најбољим данима.
Други „тениски ветеран“ Енди Мари није имао снаге за нови драматични меч и претрпео је пораз од младог британског тенисера Џека Дрејпера који је славио резултатом 7:6, 6:2.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Нова хајка на Рускињу – због дреса желе да је елиминишу са Вимблдона
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Американац се угледа на Ђоковића: „Лудо је шта он ради“
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СПОРТ
Господин Медведев „осваја“ Америку – на себи својствен начин /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала