- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Инцидент с дроном могао би да промени ставове у САД по питању помоћи Украјини

© AFP 2023 / THOMAS COEXАмеричка беспилотна летелица МКу-9 "Рипер"
Америчка беспилотна летелица МКу-9 Рипер - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Инцидент са америчком беспилотном летелицом изнад Црног мора могао би да ојача ставове у САД да помоћ Украјини није питање националне безбедности Америке, објавио је Си-Ен-Ен.
Како се наводи, бивши амерички председник Доналд Трамп и други претендент на позицију шефа државе из Републиканске странке Рон Десантис јасно стављају до знања да би помоћ Украјини, у случају да њиховог доласка на власт, могла да буде доведена у питање.
Према мишљењу аналитичара ТВ канала, после инцидента Трампова упозорења да само он може да спречи трећи светски рат и аргументи Десантиса да спасавање Украјине није главни интерес националне безбедности САД – највероватније ће добити већу подршку.
Оно што се десило је само корак ка сценарију којег су се сви плашили – директног сукоба између снага САД и Русије, закључује америчка ТВ станица.
Европска команда САД саопштила је раније да се руски авион Су-27, наводно, сударио са америчком дроном МК-9, након чега се беспилотна летелица друшила у Црно море. Пентагон је потврдио да је амерички дрон био у извиђачкој мисији, али није прецизирао да ли је носио оружје.
Зграда Пентагона са америчком заставом - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СВЕТ
САД не желе да оборени дрон падне у туђе руке; Руски експерт: САД више неће слати дронове близу нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала