- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков поручио Америци: Не летите где не треба

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков одговорио је на оптужбе из Вашингтона у којима се тврди да су руски ловци наводно деловали „нееколошки“ против америчког дрона који је пао у Црно море, те је поручио америчкој страни да „не лете где не треба“.
Наиме, из САД су раније саопштили да су руски ловци током јучерашњег инцидента у Црном мору „неоправдано испустили гориво“ на дрон, те да су загадили море.

„Можда тамо није требало да лети онај ко не треба? Тада би све било еколошки“, рекао је Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

Јуче је Европска команда Оружаних снага САД саопштила да се руски Су-27 „сударио“ са америчким дроном МК-9 изнад Црног мора, те да је беспилотна летелица пала у међународне воде. Наводно, руски авион Су-27 намерно је испустио гориво на МК-9, због чега је пропелер отказао и дрон је пао у међународне воде.
Након тога се огласило Министарство одбране Русије које је саопштило да је амерички дрон MК-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје. Како је објашњено, 14. марта ујутру амерички дрон МК-9 летео је ка руској граници са искљученим транспондерима, а руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду.
Пилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
РУСИЈА
Вашингтону пренета порука: Русија никоме неће дозволити да продре у њене воде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала