- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтону пренета порука: Русија никоме неће дозволити да продре у њене воде

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаПилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору
Пилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов након инцидента са америчким дроном изнад Црног мора саопштио је америчкој страни да „Москва никоме неће дозволити да продре у руске воде“.

„Јуче сам позван у Стејт департмент где сам имао полусатни разговор са заменицом америчког државног секретара Карен Донфрид – 15 минута смо разговарали на ту тему, а 15 минута о питањима која брину Русију у вези различитих аспеката активности Сједињених Америчких Држава. Разговор је вођен са поштовањем. Нико није лупао шаком о сто претећи нечим. Изнет је став на који сам ја одговорио, онако како реагујемо на сличне провокативне акције америчких Оружаних снага“, рекао је Антонов за телевизију „Русија 1“.

Такође је истакао да је категорички одбацио све оптужбе на рачун руских Оружаних снага, те је поручио да Русија неће дозволити да неко продре у њене воде.
„Исто сам говорио и раније у вези америчке Ратне морнарице или Ратног ваздухопловства које често тестирају ПВО Русије, да виде где су осетљива места, да испипају где смо спремни да одбијемо могући напад или имамо нека слаба места. Упозорио сам да се такве акције не предузимају и рекао да ни убудуће нећемо дозволити да се неко пробије у воде које припадају Русији“, рекао је Антонов за телевизију „Русија 1“.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је амерички дрон MQ-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје.
Министарство одбране Русије саопштило је да је ујутру 14. марта амерички дрон МК-9 са искљученим транспондерима летео ка руској граници, руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду.
Претходно је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио да амерички дронови сакупљају обавештајне податке које Кијев затим употребљава за нападе на Русију. Према његовим речима, Москва се нада да ће САД „престати да лете у близини руских граница“.
Генерал армии США Ллойд Джеймс Остин III - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
РУСИЈА
Шеф Пентагона се обратио руским пилотима након инцидента са дроном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала