- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Си Ђинпинг: Противимо се свим облицима хегемоније и политичке силе

© Фото : Yao DaweiКинески председник Си Ђинпинг на конгресу КПК
Кинески председник Си Ђинпинг на конгресу КПК - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Покушаји да се испровоцира раскол и подстиче сукоб под окриљем демократије прете свету катастрофом, изјавио је председник Кине Си Ђинпинг током Дијалога на високом нивоу између Комунистичке партије Кине и светских политичких партија.
„Ми се залажемо да се разлике превазиђу дијалогом и да се сви спорови реше сарадњом, снажно се противимо свим облицима хегемоније и политике силе“, рекао је он.
Кинески председник је указао да Кина стреми ка моделу безбедности који је заснован на поштењу, правичности и заједничкој користи.
Подвукао је да је пракса подстицања сукоба у име демократије у супротности са њеним духом и сама по себи представља кршење демократије. Истакао је да такве акције само штете и да неће бити подржане.
Си Ђинпинг је додао да ће модернизована Кина само учинити моћнијим оне снаге које се залажу за међународну правду и истакао да без обзира на ниво развоја који ће Кина достићи, она никада неће тежити хегемонији и спољној експанзији.
Раније је 13. марта министар одбране Русије Сергеј Шојгу рекао да су билатерални односи Русије и Кине потпора глобалној стабилности у свету.
Кинески председник Си Ђипинг - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СВЕТ
Си Ђинпинг: Кина мора да се супротстави мешању спољних сила по питању Тајвана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала