- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

„Ванземаљци можда посећују Сунчев систем“: Истраживање званичника Пентагона и професора Харварда

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/ESO/M. Kornmesser/nagualdesign/Cropped photo / Оумуамуа, тело које лети кроз свемир, а неки научници тврде да је у питању ванземаљска сонда
Оумуамуа, тело које лети кроз свемир, а неки научници тврде да је у питању ванземаљска сонда - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Ванземаљци можда посећују Сунчев систем и шаљу мање сонде ради испитивања, као што ради НАСА када истражује планете, наводи се у нацрту истраживачког извештаја, који потписује и Шон Киркпатрик, високи функционер Пентагона.
У нацрту истраживачког извештаја, који су написали Шон Киркпатрик, директор Пентагонове Канцеларије за решавање аномалија на свим доменима (ААРО) и Ејбрахам Лоуб, директор астрономског одељења при универзитету Харвард, наводи се да би вештачки међузвездани објекат потенцијално могао да шаље бројне мале сонде током лета поред Земље.
„Та операција није много различита од мисија НАСА. Те такозване 'семенке маслачка' могу бити одвојене од матичне летелице гравитационом силом Сунца или способношћу маневрисања“, навели су експерти, преносе амерички медији.
ААРО је формиран у јулу 2022. године и одговоран је за праћење објеката на небу, под земљом и у свемиру, а потенцијално и објеката који се могу кретати од једне стварности ка другој.
Конгрес САД је 2005. године задужио НАСА да пронађе 90 одсто свих објеката у близини Земље који су већи од 140 метара, након чега су створени Пан-СТАРРС телескопи.
Октобра 2017. године, Пан-СТАРРС су открили необичан међузвездани објекат који је касније назван Оумуамуа, или на хавајском - скаут.
Објекат је био у облику цигаре, деловао је равно и ишао је од Сунца, а није показивао траг, што је неке научнике натерало да помисле да је вештачки.
Три године касније откривен је још један објекат који није остављао „реп“.
У извештају се такође каже да шест месеци пре него што је Оумуамуа најближе пришао Земљи, међузвездани метеор ширине око метар пао је на Земљу, а имао је сличан облик као Оумуамуа.
„Уз добар дизајн, тако мале сонде могу да дођу до Земље или неког соларног система ради истраживања, док матични брод пролази поред на раздаљини отприлике као Земља-Сунце, као што је то био случај са Оумуамуом. Астрономи не могу да открију мини сонде јер не рефлектују много сунчевог светла да би их телескопи приметили“, додали су аутори.
Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2020
Научници тврде: Мистериозни објекат у соларном систему могао би да буде део ванземаљске технологије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала