- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички ветеран: САД се давно спремале за рат с Русијом

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Ветеран Оружаних снага Сједињених Америчких Држава Станислав Крапивник испричао је за Спутњик како је ушао у америчку војску и зашто је отишао из ње.

„Родитељи су емигрирали 1979. године када сам био дете, тако да сам тамо одрастао и завршио факултет. Још као студент сам уписао Војну академију паралелно са основним факултетом, постао сам официр и радио на тој позицији 11 година. Напустио сам војску 2004. године и одбио да ми доделе ново звање због политичких ставова“, рекао је Крапивник.

Истакао је да су амерички војници почетком две хиљадите године Русију сматрали противником.
„Ако се искључи период пред почетак операције у Ираку 2003. године, остало време до тог догађаја и после тог догађаја се све припремало против Русије. Можда о томе нису директно говорили, јер су амерички политичари тада причали да се друже са Русијом. Међутим, реално су све борбене акције биле усмерене против руске војске, не против Кинеза или неког другог, већ против руске војске“, додао је амерички ветеран.
Свест о вероватном противнику су развијали до краја. Крапивник је у компјутерима америчке војске видео досије свих руских генерала.

„Тамо се нису налазиле само опште и доступне информације. Тамо је било података о сваком руском генералу: ко су им савезници, пријатељи, а ко непријатељи у Министарству одбране, међу политичарима и какве су им навике. Такве информације се не могу наћи на ‘Википедији’… Надам се да извори, од којих су добили информације, више нису актуелни“, закључио је амерички ветеран.

Сателит Метеор-М - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
РУСИЈА
САД праве борбене свемирске летелице за онеспособљавање руских сателита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала