- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус крварио, мењао рекет и заказао двобој са Американцем: „Може да победи Новака и Надала“

© AP Photo / Mark J. TerrillДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Најбољи руски тенисер Данил Медведев уписао је и 18. узастопну победу, након што је без већих проблема, у два сета изашао на крај са Алехандром Давидовичем Фокином у четвртфиналу Мастерса Индијан Велс – 6:3, 7:5.
Медведев ће се у полуфиналу састати са Американцем Франсисом Тијафоом, који је елиминисао Британца Камеруна Норија резултатом 6:4, 6:4, после 85 минута борбе.
Медведев је после маратона и велике борбе од преко три сата са Немцом руског порекла Александром Зверевом, лако изашао на крај са Шпанцем,
По један брејк у оба сета био је довољан да шести рекет планете избори пласман међу четири најбоља у Индијан Велсу.
У првом сету је практично све било решено већ у другом гему, када је Данил отео сервис Шпанцу и до краја је искусно сачувао предност.
У другом је виђена далеко већа борба и неизвесност, али је Медведев осим ривала преко пута мреже имао проблема са рекетом који је променио, као и са жуљевима, Био је приморан да узме медицински тајмаут, како би му палчеви били завијени и како би био у стању да настави да крчи пут ка 18. победи у низу и ход ка четвртом трофеју у 2023. години.
На крају је поново пресудио један брејк у другом сету, који је Медведев направио у 11. гему за вођство 6:5, после чега је препустио Шпанцу само један поен и реализовао прву меч лопту.
Медведев је после меча поручио да му је жао због једне ситуације.
„Жао ми је када имам нападе беса, трудим се да то не утиче на моје ривале. Али, оно што сам урадио против Алехандра Давидовича Фокине, при нерешеном резултату, није било у реду. Прекинуо сам га. Али, посекао сам се, прст ми је био отворен. Никада се ни ножем нисам тако посекао, јер не кувам много", рекао је Рус, док је Шпанац с друге стране због фантастичног тениса Медведева био приморан да се баца по терену.
Медведев се осврнуо и на наредну препреку на поменутом Мастерсу, где ће укрстити рекет са домаћим тенисером Франсисом Тијафоом с којим се дуго није састао, али у међусобним дуелима има великих 4:0.
„Игра сјајно, Франсис је одличан, ватрен, може да победи свакога, чак и Новака и Рафу када му је дан. Уствари, победио је Надала на УС Опену, мораћу да дам све од себе, да одиграм свој најбољи тенис како би савладао тако тешку препреку", поручио је Рус.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
„Дође ми да полудим“ – Медведев без длаке на језику у Америци
Новак Ђоковић у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Новак одлучио где наставља сезону – српски ас иде на шљаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала