- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак има много мрзитеља, то ме је научило“ – Медведев проговорио о притиску

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер кратко је носио звање најбољег тенисера света, али довољно дуго времена је провео на тој позицији да увиди колики притисак имају тенисери на врху. Рус је поменуо и Новака Ђоковића који је како је он приметио окружен великим бројем људи који га не воле.
Низ од 18 узастопних победа направио је Данил Медведев који показује колико је заслужено прошле сезоне боравио на првом месту АТП листе. Руски ас је после пласмана у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу управо говорио о томе шта е научио као број један.
Медведев се тада мада се и даље сусреће са великим притиском, али је како каже научио да се носи са тим јер је видео да кроз исто пролази и Новак Ђоковић.
„Тај притисак да сте број један носи и то да имате много хејтера. То је нормално. Новак Ђоковић има много хејтера. Чак и Рафа Надал и Роџер Федерер их некако имају. Питате се, како је то могуће? Не би требало да их имају“, рекао је Медведев.
Однос критичара према Ђоковићу, Надалу и Федереру начио је Медведева да се не брине око тога шта кртичари мисле о њему.
„То ме је научило да се не бринем много око тога и да се фокусирам више на себе и људе око мене, јер је то једини начин да останете нормални и верни себи, да једноставно немате за чим да жалите. Само зато што је неко рекао да бисте тај бекхенд требали да убаците у терен.. Не, јер знате да сте дали све од себе и да ће вам можда ваш тренер рећи да ли бисте нешто требало боље да урадите. Он је једина особа која може тако нешто да вам каже“, објаснио је Медведев.
Рус је открио и да се у младости у великој мери освртао на коментаре.
„Притисак није лак, знате да увек сви нешто очекују од вас. То је је много научило, јер кад сам имао 20 година и када сам тек стизао, волео сам друштвене медије. Волите да читате све коментаре о себи, у стилу, 'у реду, он ће бити добар', или чак и оне типа, 'не, он је лош играч'. Кад сте млади, понекада им и одговорите са, 'урадићу нешто добро", открива Медведев.
Руски тенисер за место у финалу играће против Френсиса Тијафоа, америчког тенисера.
Анастасја Потапова - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Рускиња добила оштро упозорење због дреса Спартака: „Није прихватљиво!“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Рус крварио, мењао рекет и заказао двобој са Американцем: „Може да победи Новака и Надала“
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
„Дође ми да полудим“ – Медведев без длаке на језику у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала