- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је затворила истрагу, али НБА није затворила очи пред пиштољем: „Видећете ко сам“

© AP Photo / Brandon DillЏа Морент
Џа Морент - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Звезда америчке кошарке и Мемфиса Џа Морент суспендован је осам утакмица и одузимањем плате због тога што је на друштвеним мрежама објавио видео у којем се види пиштољ током боравка у ноћном клубу у Денверу.
Након што је полиција државе Колорада отворила, а онда парадоксално још брже и затворила истрагу против умишљене звезде, чије понашање ван паркета у последње време обилује скандалима, огласили су се и челници НБА лиге, који нису затворили очи пред пиштољем умишљене звезде.
Лоши избори, лоше одлуке и гангстерско понашање ипак ће коштати плејмејкера Мемфис Гризлиса, који ће усред сезоне морати на хлађење чак осам утакмица. У том периоду Морент неће имати примања.
Ипак, како је НБА лига тек у четвртак, 16. марта објавила одлуку о суспензији, а Морент је већ пропустио неколико утакмица, тако се ускоро очекује његов повратак на терен.
„Морентово понашање било је неодговорно, безобзирно и потенцијално врло опасно. Има велики утицај на велики број младих људи који га прате путем друштвених мрежа и у њему виде узор. Исказао је жаљење због својих поступака и рекао ми да је пуно научио из тог инцидента, те да разуме своју одговорност и обавезе према клубу и НБА заједници“, поручио је Адам Силвер председник НБА лиге.
Подсетимо, пре скандала са показивањем ватреног оружја у лајву на друштвеним мрежама, Морент је оптужен од једног тинејџера да га је претукао на баскету, као и да му је претио пиштољем, а све се догодило прошле године, када је наводно претио и шефу обезбеђења у једном од тржних центара у Мемфису.
Огласио се и Џа Морент који тврди да пиштољ није био његов.
„Пиштољ није био мој. Нисам такав, не одобравам било какво насиље, али преузимам пуну одговорност за своје потезе. Направио сам грешку и свестан сам слике коју сам изградио о себи, али ћу у будућности показати свима ко је Џа стварно“, поручио је кратко Морент.
Гризлији до краја сезоне имају још 14 утакмица и тренутно су изгубили другу позицију Западне конференције, где су дуго био иза Денвера, док их је сада престигао и Сакраменто.
О недоличном понашању младе звезде америчке кошарке, који је једно време био и ривал Николи Јокићу за МВП признање, као што је то био случај претходне сезоне, причао је и легендарни Шакил О'Нил који је осудио Морента.
„Да ставимо истрагу на страну, крећу питања шта ће да раде велике компаније попут 'Најкија'. Не желиш да клинац изгуби новац због таквих ствари, имали смо једног који је остао без 30 милиона. Причам о доношењу одлукуа, није инцидент да га је рецимо носио око појаса, па опалио метак случајно, десило се. Не, ово је нешто друго. Извадио је пиштољ и махао около да сви могу да виде. Мора да се избори са оним што следи, има велику подршку око себе. Пријатељи не могу да му буду они који само говоре 'да'. Ја волим своју екипу, често се расправљамо и свађамо, али они ме пазе, ту су да ми кажу шта не ваља“, поручио је бивши центар Лос Анђелес Лејкерса.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Евролига – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Евролига и даље под притисцима – остаје рампа за Русе
Клемен Препелич - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Бура у табору евролигаша – Словенац проговорио о суспензији и свађи
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Јокић наставио да губи са Денвером: Српски ас погађао – али црни низ траје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала