- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Како примена дипфејк технологије заиста изгледа: Ово нису Том Круз и Париз Хилтон /видео/

© Фото : Јутјуб/Tražimo IstinuДипфејк технологија
Дипфејк технологија - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Са дипфејк алатом, свако испред камере може да личи на кога жели. Дипфејк једноставно скенира ваше лице и упоређује карактеристике са особом чије лице желите да се појави уместо вашег. Тако било ко може да се представи као славни глумац или било која друга личност коју пожели.
Креатори ових снимака су толико вешти и умешни да тачно и прецизно монтирају глас да звучи баш као особа која је циљ злоупотребе. Технологија је достигла такав ниво да програм може за само неколико секунди да изимитира било чији глас.
Опонашањем гласа, такав садржај делује још стварније, што људима олакшава да поверују у њега.
Употребу ове контровезне технологије уз помоћ које се лансирају лажни видео снимци, недавно је најавила и Америчка команда за специјалне операције. Команда се спрема да спроводи интернет пропаганду и кампање обмане на мрежи користећи тзв. дипфејк, односно лажне видео записе, показали су документи у које је имао увид истраживачки портал "Интерсепт".
"Специјалне снаге би користиле лажне снимке да генеришу поруке и утичу на операције преко друштвених мрежа“, наведено је у документу.
Мождани удар - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СВЕТ
Директно у мозак: Откривен шокантни план Америчке команде за специјалне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала