- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинески научници: Вештачка интелигенција пројектује ратне бродове боље од човека

CC0 / Пиксабеј / Вештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Кинески инжењери су тестирали нови пројекат вештачке интелигенције на више од 400 веома сложених задатака и изјавили да ће она веома убрзати производњу ратних војних бродова.
У Кини је неурорачунар са вештачком интелигенцијом за пројектовање ратних бродова, посао који је предвиђен да се заврши за годину дана, испунио у једном дану. Људи ову врсту пројектног задатка са најсавременијим компјутерима решавају за око 300 пута дуже или скоро годину дана. Осим тога, исправљање грешака које праве инжењери може да потраје и неколико сати.
Интересантно је да вештачка интелигенција није направила ни једну грешку приликом пројектовања. Према неким информацијама, овај податак је више уплашио америчке војнике, него кинеске.
Научници су тестирали вештачку интелигенцију на више од 400 других сложених задатака и она је показала да је 100 одсто прецизна, изјавио је Луо Веј инжењер кинеског Центра за пројектовање бродова.
По његовом мишљењу, вештачка интелигенција је спремна за рад у кинеској бродоградњи како би повећала брзину производње ратних бродова.
Могуће је да су и друге земље развиле сличне системе, али о њима нису говориле због важности коју таквих пројекти имају за војску, додаје кинески лист СЦМП.
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СВЕТ
Први државни званичник са вештачком интелигенцијом - почетак краја западне цивилизације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала