- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић губи МВП трку – да ли коњица издаје „сомборског џокеја?“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Резултатска агонија Денвера и четири пораза у низу утицали су да Никола Јокић, бар према кладионицама, више не буде главни кандидат за МВП титулу. Свргнуо га је с трона Камерунац Џоел Ембид, на ког квота тренутно износи 1,90, а била је чак 6.00, док је на кошаркашког генија из Сомбора, са 1,22 „скочила“ чак на 2,50.
Да ли коњица издаје „сомборског џокеја?“, кључно је питање које се врти претходних дана када су Никола Јокић и Денвер Нагетси у питању.
Резултатска криза Денвера и драстичан пад форме комплетне екипе, иде на руку снажном центру Филаделфије Џоелу Ембиду, који је престигао Јокића на врху листе кандидата за највеће индивидуално признање у најјачкој лиги света.
Трећи је Јанис Адетокумбо из Милвокија с квотом 4,50, следе Џејсон Тејтум из Бостона (67.00) и Лука Дончић с квотом чак 101.00.
Камерунац с француским пасошем у току марта није имао меч испод 30 поена, а доминацију је потврдио у победи над Кливлендом у ноћи између среде и четвртка, када је убацио 36 поена уз 18 скокова и три асистенције за 38 минута проведених на паркету.
Нова фантастична партија и победа Филе, довела је до рокаде по питању фаворита за освајање МВП титуле.
С друге стране, Јокићу и Денверу не иде, па не иде. Наређали су се порази од Торонта (125:110), Бруклин Нетса, Сан Антонија, а све је почело од лекције Чикаго Булса.
Од тада тим из Колорада не личи на себе и просто се не назире крај црне серије. У великој мери за то крива је „коњица“ коју уз Јокића, предводе Џамал Мареј, Мајкл Портер jуниор и Арон Гордон.
Мареј је у претходном мечу стао на само 14 поена за чак 40 минута проведених у игри. Тројке је шутирао чак осам пута, од чега је само једном погодио. Мизерни су и проценти шута из игре – 5/18.
Пре тога је Мареј у тесном поразу од Бруклина (122:10) имао на свом конту свега 16 поена, шутеви из игре поново изузетно ниски 5/19.
Мајкл Портер у претходна два меча иде преко 20+ поена, али је зато у поразу од Сан Антонија убацио само седам поена за 20 минута проведених у игри. Није се усудио превише да шутира, што је потврда кризе у коју је запала екипа.
Артон Гордон је у истом том мечу против Сан Антонија постигао 14 поена, против Бруклина 13, Торонта 18, и све то је премало да би екипа рушила редом као што је раније био случај.
Истини у очи погледао је и тренер Мајкл Мелоун који је изнео у јавност да је неколико ветерана у редовима Нагетса дигло глас у свлачионици. Један од њих је Иш Смит, који је поручио да Денвер има превише кошаркаша на чији се напад ослања и који су у режиму хлађења.
Један од њих управо је Џамал Мареј који не личи на себе. Све то недвосмислено указује на то да би Јокић поново још већи терет морао да узме, зарад добробити читавог тима, али се поставља питање да ли двоструки узастопни МВП НБА лиге то може.
Јокић практично просечно остварује трипл-дабл, што није био случај против Торонта када је сусрет завршио са 28 поена уз осам скокова и седам асистенција, али је исто тако јасно да се физички невероватно троши и да је Мелоун приморан у појединим ситуацијама да га чува и штеди за оно право што тек долази, а то је плеј-оф.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Џа Морент - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Америка је затворила истрагу, али НБА није затворила очи пред пиштољем: „Видећете ко сам“
Евролига – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Евролига и даље под притисцима – остаје рампа за Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала