- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пекинг забринут због одуговлачења украјинске кризе

© ФотоШеф кинеске дипломатије Ћин Ганг
Шеф кинеске дипломатије Ћин Ганг - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Кина је забринута због одуговлачења украјинске кризе и могућности да се изгуби контрола над ситуацијом, , изјавио је министар иностраних послова Кине Ћин Ганг током телефонског разговора са шефом украјинске дипломатије Дмитријем Кулебом.
„Кина је забринута због ескалације кризе која и даље траје и због могућности да се над њом изгуби контрола“, нагласио је дипломата.
Према његовим речима, Кина се нада да ће стране у украјинском сукобу бити суздржане и да ће што је могуће пре обновити мировне преговоре.
„Надамо се да ће све стране задржати смиреност, рационалност и суздржаност, да ће што је могуће пре обновити мировне преговоре и да ће инсистирати на враћању у ток политичког решавања кризе“, навео је Ћин Ганг, а пренело Министарство иностраних послова Кине на свом званичном сајту.
Кинески дипломата је нагласио да се Пекинг нада да ће Украјина и Русија сачувати наду у дијалог и преговоре и да, колико год да они буду тешки, неће „затворити врата политичком решењу“.
Ћин Ганг је истакао да се Кина увек придржавала објективног и праведног става о украјинској кризи, да је увек тежила помирењу и преговорима и да је позвала међународну заједницу да створи услове за мировне преговоре.
Кина ће, како је навео дипломата, наставити да игра конструктивну улогу у украјинској кризи, ради успостављања мира.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу  - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
РУСИЈА
Шојгу: Русија и Кина су окосница глобалне стабилности у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала